Ton en Nel Den Braber - Koen vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Jeroen Joon bracht het echtpaar op maandag 10 juni een felicitatiebezoek.

60 jarig huwelijksjubileum Nel & Ton den Braber

Nel is geboren op 14 februari 1942 in Krimpen aan de Lek en Ton is 1 april 1943 geboren te Rotterdam.

Hoe is het begonnen?
Nel was destijds bevriend met de oudste zus van Ton en kwam een keer op bezoek bij hen thuis in Rotterdam. Ton zag haar en was verkocht voor de rest van zijn leven! De eerste keer dat ze samen uitgingen was naar een orgelconcert op 31 augustus 1961 in Rotterdam, de verjaardag van koningin Wilhelmina. Niet dat ik de muziek mooi vond maar Nel vond het schitterend.

Na afloop wilde hij haar naar huis, naar Krimpen aan de Lek, brengen. Maar Ton had alleen maar oog voor haar en lette niet op de weg met als gevolg dat hij bijna in de Hollandse IJssel kieperde. Zo is het begonnen!

Natuurlijk moest hij in militaire dienst en daar werkte hij in het oude Militaire Ziekenhuis aan de Kaatsbaan in Harderwijk, dat prachtige gebouw is helaas afgebroken. Na de diensttijd zijn ze direct getrouwd op 10 juni 1964, omdat ze in Maassluis, via het bedrijf waar Ton toen werkte, een flat toegewezen kregen.

Ze zijn begonnen in een drie kamerflat, daarna via het bedrijf een zes kamerflat, 5 hoog en daarna een zes kamerflat begane grond. Bij de verhuizing van 5 hoog naar de begane grond, waaiden 10 uur ’s avonds alle brieven, die ze elkaar geschreven hadden in hun verkerings- en verlovingstijd, in de struiken in het parkje. Gelukkig had Nel deze brieven genummerd en ’s nachts om 2 uur hadden ze de brieven weer allemaal gevonden!

Daarna is Ton van baan veranderd en zijn ze verhuisd naar Gouda. Ton werkte bij een Amerikaans bedrijf dat helaas na 2 jaar de poorten in Nederland sloot. Ze konden met het bedrijf mee naar Dublin in Ierland , waar men ook een fabriek had. Nel wilde absoluut niet, dus dat betekende solliciteren. Ton kon terecht bij een bedrijf in Barneveld als chef van het laboratorium. Toen zijn ze verhuisd naar Putten, daar is hun  jongste zoon geboren. Ze hadden toen 6 kinderen: 2 dochters en 4 zoons.

In Putten deden ze veel vrijwilligerswerk. Nel is jarenlang presidente geweest van de Puttense Vrouwenvereniging “ Dorp” en Ton in de politiek als lid van de schaduwfractie en in de Kerk als bezoekbroeder en ouderling.

Ze hebben 6 kinderen gekregen, 23 kleinkinderen en tot op heden 16 achterkleinkinderen, het einde is nog niet in zicht. Ze zijn uitgebroken in tal en blijdschap. Na een aantal jaren is Ton bij het Barneveldse bedrijf benoemd tot algemeen directeur. Ze exporteerden naar zo’n 50 landen dus Ton was veel weg voor het bedrijf.

Dank zij de grote pedagogische gaven van Nel zijn de kinderen goed terecht gekomen en dat geldt ook voor de rest van het nageslacht. In 2002, toen de kinderen de deur uit waren zijn ze verhuisd naar Harderwijk naar het appartement waar ze nu nog wonen.

Ze zijn dankbaar dat ze dit jubileum in een redelijke gezondheid mogen meemaken en ze hopen het 14 juni a.s. te vieren, aan boord van een schip, met het hele nageslacht en ook met hun broers en zussen. Ton en Nel kijken met dankbaarheid terug op hun leven en ze kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

Echtpaar Den Braber