Tentoonstelling ‘Sanne gaat circulair’ in bibliotheek Harderwijk

Het getekende figuurtje Sanne gaat op zoek naar hoe zij het milieu minder kan belasten in de tentoonstelling ‘Sanne gaat circulair’. Van 5 september tot 30 oktober is deze tentoonstelling te zien in de bibliotheek van Harderwijk.

Sanne zet mensen aan het denken. Hoe kun je je positieve invloed op aarde vergroten en zuinig omgaan met grondstoffen?

Circulaire economie
Wethouder Pijnenburg: “Ons doel is om de gemeente Harderwijk samen met onze inwoners circulair te maken. Alle grondstoffen die wij nodig hebben voor onze producten komen uit de natuur. De grondstoffen die we het meeste gebruiken raken op. Als we zuinig en zorgvuldig met grondstoffen omgaan en op zoek gaan naar duurzamere alternatieven, kunnen we dit voorkomen. Bijvoorbeeld door spullen een tweede leven te geven, minder vlees te eten en door bewust te kopen en minder te verspillen kan iedereen een bijdrage leveren aan de circulaire economie.”

De tentoonstelling ‘Sanne gaat circulair’ zit vol met inspirerende ideeën en praktische tips en geeft uitgebreide informatie over circulaire maatregelen.

De tentoonstelling vindt plaats in de bibliotheek Harderwijk in het stadhuis van 5 september tot en met 30 oktober. Meer informatie staat op www.harderwijk.nl/sanne.

Tentoonstelling Sanne