’t Rommelpotje neemt afscheid van voorleesoma Gijsje

De peuters van peuterspeelzaal ’t Rommelpotje hebben op dinsdag 22 maart afscheid genomen van voorleesoma Gijsje. Ruim 13 jaar lang kwam voorleesoma Gijsje iedere week 1 ochtend naar de speelzaal om samen met de peuters boekjes te lezen en met hen te kletsen over het verhaal. 

Natuurlijk werd voorleesoma Gijsje  in het zonnetje gezet

Ze werd verrast met een attentie gemaakt door de peuters, een mooie bos bloemen en een boekenbon. Een passend  cadeau voor een voorleesoma die heel veel van lezen houdt. In de 13 jaar als voorleesoma heeft oma Gijsje heel veel peuters leren kennen en de peuters keken uit naar haar komst.

Samen een boekje lezen is altijd weer een gezellig en knus moment.
Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Peuters leren enorm veel van voorlezen. Ze leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en door met het kind ook te praten over het boek, wordt het gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. Daarnaast leren kinderen ook goed te luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook en het leert hierdoor veel van de wereld om zich heen. Vandaar dat binnen alle speelzalen van SKH iedere dag voorgelezen wordt. Wanneer er dan een voorleesoma of voorleesopa komt maakt dat het voorlezen extra speciaal.

Vrijwilligers zijn altijd welkom bij SKH

Binnen SKH zijn ze altijd op zoek naar voorleesoma’s, voorleesopa’s en andere vrijwilligers die de medewerkers ondersteunen op de groep.
Iedere vrijwilliger werkt op vaste dagdelen binnen een bepaalde locatie. Zo leren zij de groep peuters en de pedagogisch medewerkers goed kennen. Omdat vrijwilligers altijd samen met een professionele pedagogisch medewerker op de groep staan is geen speciale opleiding vereist. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je het leuk vindt om met peuters om te gaan en hen wilt helpen om de wereld te ontdekken. Daarnaast moet er ook voor vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd worden. Uiteraard vergoedt SKH de kosten.

Alle vrijwilligers ontvangen een vrijwilligersvergoeding en enkele keren per jaar een leuke attentie
Ze zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag een bijdrage leveren aan het creëren van een gezellige, warme en vertrouwde omgeving voor de peuters. Voor aanmelding of verdere informatie kan contact opgenomen worden met de coördinator, Nel van Vliet, 0341-460183 of mail naar [email protected]

Voorleesoma Gijsje
(Voorleesoma Gijsje)

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info