Straatvoetbaltoernooi Life Goals Festival Harderwijk groot succes

P6 bij het Dolfinarium stond zaterdag 11 juni niet vol met auto’s, maar met drie straatvoetbalvelden, een springkussen, en een slowbike parcours. Het Life Goals Festival Harderwijk x Veluwegames, zo heet het evenement, verwelkomde zaterdag verschillende deelnemers uit heel Nederland met een kwetsbare achtergrond.

Het zijn mensen die moeite hebben om aangesloten te blijven bij de maatschappij

Veel dak- en thuislozen, statushouders, (ex-)verslaafden en mensen met ggzproblematiek strijden hier om enerzijds om de winst en anderzijds om de Fairplay-beker. Eén van de deelnemers van Life Goals Apeldoorn: ‘Het evenement was harstikke leuk. De warmte speelde geen rol omdat er zo’n goede sfeer hing’.

Ook wethouder Sociaal Domein Maarten Reckman was aanwezig om de kick-off te verzorgen. Hij deed een openingswoord en nam een penalty tegen een deelnemer van Noord-Veluwe. Reckman: ‘Fantastisch dat het Life Goals Harderwijk x Veluwegames festival nu ook weer kan plaatsvinden tijdens de Aaltjesdagen. Natuurlijk is sporten goed voor je lichaam en geest. Maar daarnaast is het ook een manier om anderen te ontmoeten en samen positief bezig te zijn met je sport. Zeker voor mensen die wat meer tegenwind in het leven hebben zijn deze sportieve activiteiten vaak van grote betekenis. Daarom ben ik blij dat iedereen weer mee kan doen met dit mooie evenement.'

Life Goals Harderwijk
Het sociale sportevenement is een initiatief van Stichting Life Goals Nederland in samenwerking met Veld42. Zij brengen gezamenlijk mensen in beweging die geen of moeilijk toegang hebben tot het reguliere sportaanbod. Aan de hand van wekelijkse sportmomenten en evenementen als het Life Goals Festival Harderwijk x Veluwegames bieden zij perspectief voor deze doelgroep. Sport zorgt immers voor een goede mentale en fysieke gezondheid, positieve energie en sociale contacten.

Voor meer informatie, kijk op www.stichtinglifegoals.nl