Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk opent twee nieuwe speelzalen

De vraag naar peuterspeelzaal blijft toenemen. Vandaar dat SKH weer twee nieuwe speelzalen opent in Harderwijk. De opening van deze nieuwe speelzalen zorgt ervoor dat we peuters zoveel mogelijk een plekje kunnen bieden in de wijk waar zij wonen.

Met name de wachtlijsten in de wijken Drielanden en Stadsdennnen bleef groeien

Binnen de wijk Stadsdennen is er vooral veel vraag naar zogenaamde VVE-plaatsen waar peuters met een (kans) op een ontwikkelingsachterstand meer ondersteuning en begeleiding kunnen krijgen. Met ingang van 1 januari 2022 heeft SKH daarom peuterspeelzaal Mozaïek geopend. Binnen basisschool Al Islaah hebben ze een goede plek kunnen vinden voor deze speciale VVE-speelzaal.

De speelzaal heeft een neutrale identiteit maar sluit, net als al onze andere speelzalen, wel zoveel mogelijk aan bij de speciale vieringen die binnen de basisschool worden gevierd. Op speelzaal Mozaïek worden alleen peuters opgevangen met een VVE-indicatie. De groep is wat kleiner dan binnen de andere speelzalen van SKH (maximaal 12 ipv 16 peuters) zodat ze de peuters de extra begeleiding en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Binnen deze speelzaal wordt veel aandacht besteed aan de taalontwikkeling en het leren van de nederlandse taal.

Binnen de wijk Drielanden was SKH al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie. De wijk Drielanden is een echte groeiwijk en de vraag naar peuterspeelzaal neemt snel toe. Helaas blijkt het lastig om juist in deze wijk goede locaties te vinden. Binnen basisschool Wolderweide hebben ze, tijdelijk, een plekje kunnen krijgen. Op 1 februari openen ze hier de locatie Groeiweide. Deze groep bestaat uit maximaal 8 peuters die onder deskundige leiding van 1 pedagogisch medewerker en een vrijwilliger samen spelenderwijs de wereld gaan ontdekken en allerlei nieuwe dingen leren als voorbereiding op de basisschool.

SKH is blij met de goede samenwerking met de basisscholen. Door samen te werken en goed af te stemmen tussen peuterspeelzaal en basisschool zorgen ze voor een veilige en uitdagende leeromgeving. Zo krijgen alle peuters de beste voorbereiding op de basisschool. De omgeving is al bekend en peuters leren spelenderwijs om in de kring te zitten en een gesprekje te voeren, samen te spelen met leeftijdsgenootjes, even op de beurt te wachten, allerlei activiteiten uit te voeren etc. Het zelfvertrouwen van de peuters neemt daardoor toe en de stap naar de basisschool wordt kleiner.

Wilt u graag meer weten over deze locaties of uw peuter aanmelden? Dat kan. Bezoek de website voor meer informatie of neem contact met ons op via mail: [email protected] of telefonisch: 0341-460183 (op werkdagen tussen 8.30-13.00 uur bereikbaar).
 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info