Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk opent nieuwe speelzaal Tovertuin

Met ingang van 4 januari 2021 opent Stichting Kinderspeelzalen een nieuwe peuterspeelzaal in de wijk Stadsdennen. De 3e speelzaallocatie in deze kinderrijke wijk. SKH heeft een nieuwe plek gevonden binnen de muren van kinderopvang Kleine Ikke. Een unieke samenwerking tussen kinderopvang en peuterspeelzaal.

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk was al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie omdat de wachtlijst met name in de wijken Stadsdennen en Frankrijk groeit.

Bij Kleine Ikke vonden ze een nieuwe plek, mooi op de grens tussen deze wijken. Kleine Ikke biedt op de locatie aan de Melis Stokelaan kinderopvang op maat voor kinderen vanaf de leeftijd van 10 weken. SKH richt zich binnen de speelzalen met name op de voorschoolse educatie van peuters van 2-4 jaar. Bij beide organisaties staat het kind centraal en vinden zij het belangrijk  ieder kind een veilige en uitdagende omgeving bieden waardoor ieder kind optimale kansen krijgt zich verder te ontwikkelen.

Door samen in één gebouw te zitten kunnen we elkaar versterken. Voor werkende ouders bieden we de mogelijkheid om peuterspeelzaalbezoek eenvoudig uit te breiden met kinderopvang. En andersom kan de kinderopvang gemakkelijk uitgebreid worden met een dagdeel peuterspeelzaal. Peuters binnen de kinderopvang van Kleine Ikke die net wat extra aandacht en stimulans nodig hebben kunnen naast het bezoeken van de dagopvang ook gebruik maken van het intensievere Vroeg en Voorschoolse Educatie aanbod van SKH (VVE).  De peuter blijft binnen een vertrouwde en veilige omgeving die al bekend is en dat heeft zijn voordelen. Ook kan onderling kennis uitgewisseld worden en kunnen gezamenlijke scholingen en/of deskundigheidsbevordering georganiseerd worden.

Op dit moment is SKH druk bezit met de voorbereidingen. De ruimte die SKH gaat huren wordt ’s middags gebruikt door de BSO van Kleine Ikke. Dat vraagt de nodige creativiteit, aandacht en afstemming bij de inrichting en biedt ook mooie nieuwe kansen, door de goede onderlinge samenwerking. De zaal wordt eind december helemaal ingericht en per 4 januari zijn de peuters van harte welkom.

In eerste instantie zal de Tovertuin op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend geopend zijn van 8.30-12.15 uur. In de toekomst is het de bedoeling ook de woensdagochtend opvang te gaan bieden. Wilt u graag meer weten over deze nieuwe locatie of uw peuter aanmelden? Dat kan. Neem gerust contact met ons op via mail: [email protected] of telefonisch: 0341-460183 (op werkdagen tussen 8.30-13.00 uur bereikbaar).

Nieuwe speelzaal Tovertuin Harderwijk
 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info