Stichting Het Vergeten Kind met 1.000 genodigden dagje uit bij het Dolfinarium

Op zaterdag 2 juli zijn kinderen die opgroeien in opvanglocaties en kwetsbare gezinnen via Stichting het Vergeten Kind als VIP uitgenodigd voor een dagje uit op het Dolfinarium. 

Aanleiding van de uitnodiging is de opening van het nieuwe zeeleeuwentheater, wat het Dolfinarium op een feestelijke manier wil vieren.

Algemeen directeur van Het Vergeten Kind, Joep Verboeket: 'We zijn ontzettend verrast door dit mooie aanbod van het Dolfinarium. Juist voor deze kinderen is zo’n positieve ervaring van een gezellige en ontspannen middag uitermate belangrijk voor hun ontwikkeling. Geweldig dat het Dolfinarium op deze manier deze kinderen niet vergeet en ze deze bijzondere kans geeft!'
 
Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die door een onveilige of instabiele thuissituatie een moeilijke kindertijd doormaken. Deze kinderen zijn allen sociaal uitgesloten en doen daarom niet mee in de maatschappij. Het zijn de onzichtbare, vergeten kinderen in Nederland. De stichting zet zich in om het welzijn van deze beschadigde kinderen te verbeteren, waardoor ze gezien worden, een stem krijgen en volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.
 
’s Ochtends vroeg worden de kinderen verwacht bij het Dolfinarium om als VIP ontvangen te worden. Zij zijn bij de officiële première van de nieuwe show Avontureneiland en het Magische amulet aanwezig en hebben de mogelijkheid om de rest van de dag lekker van het park genieten.