Stem op Stadsidee: Work Out langs het Zeepad!

Wekelijks loop ik een rondje langs het Zeepad. En kom daar zeker 10 á 15 mede hardlopers tegen. Heerlijk even uitwaaien en genieten van het prachtige Harderwijk. 

De ene loper loopt rechts en de ander links, de één zwoegend met oortjes in en de ander lachend en groetend.  Ook zijn er veel fietsers van beide kanten, dus het is altijd wel oppassen geblazen.

Een trimbaan langs het Zeepad

Een 2 km baan, dus op elke 100 meter een bordje. Bij het 1 km punt een bankje voor eventueel een rustpunt. Een gedeelte van het fietspad een andere kleur geven, zodat er een duidelijk lopersbaan/ wandelpad gecreëerd wordt. Zo om te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren. En langs deze route een aantal work-out attributen te plaatsen.(zoals bijv. bij de trimbaan) Bij het startpunt en eindpunt een waterpunt plaatsen en een uitleg zoals ook in het bos bij de trimbaan in Harderwijk. Er kan dus ook met een app gewerkt worden, zodat er op elk niveau oefeningen gedaan kunnen worden voor jong en oud. Het startpunt kan ook eveneens het eindpunt zijn. Dus omkeerbaar.

Hoe mooi is dit

Het herenigen van lopers, wandelaars, met of zonder hond en bootcampers en skaters, fietsers ieder in zijn/ haar eigen tempo. Meer bewegen en met elkaar. En als kers op de taart een fantastisch uitzicht, met soms wat wind en regen maar vooral met veel zonneschijn. Fantastisch toch!!!!

En er is ruimte voor de trimapparaten. Langs de route ligt veel gras. En het zal het uitzicht van de bewoners niet belemmeren. Er zal wel gekeken moeten worden of er voldoende verlichting aanwezig is bij de toestellen.

We kunnen er een sponsorloop houden en scholen kunnen deze trimbaan gebruiken maar ook de oudere en de nordic walkers.

Kortom heel veel mogelijkheden met als uitgangspunt veilig bewegen met elkaar, oud en jong, ieder op zijn eigen manier in het mooie Harderwijk.

Stem op dit idee!

Initiatiefnemers:
Angelique Zalm
Erik Steijlen(Athlos)
Ruud Jansen(Athlos)

Workout Zeepad Harderwijk