Startend ondernemer komt uit een gespreid bed

Als startend ondernemer uit loondienst kom je uit een gespreid bed. Als het gaat om de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, heb je wellicht je wensen doorgegeven, maar de werkgever organiseert het uiteindelijk. Als zelfstandig ondernemer wordt je verplicht tot nadenken over o.a. financiële vraagstukken.

Dat gaat van het nadenken over je uurloon of de opbouw van je pensioen tot het afsluiten van verzekeringen. Het opstellen van een gezond ondernemersplan kan je daarbij helpen.

Een eerste stap
Wanneer jij besluit om zelfstandig ondernemer te worden dan is dat niet zonder reden of omdat de buurman of -vrouw dat ook is. Je loopt naar alle waarschijnlijkheid al langer met het plan in je hoofd en je wil daad bij woord voegen. Je ziet kansen (binnen de branche waarin je actief bent) en bent in staat daar een passende oplossing voor te bieden. Met het schrijven van een goed onderbouwd ondernemersplan heb je een stevig fundament om te starten.
 
In je ondernemersplan kan je ook beschrijven hoe je om wenst te gaan met eventuele risico’s. Wat als mijn onderneming niet van de grond komt, heb ik dan een plan B? Of ik word langdurig ziek, wat zijn de consequenties en kan ik die dragen? Het zijn scenario’s, toch is het verstandig om ze te schetsen.
 
Als kantoor helpen wij startende ondernemers graag in onze rol als adviseur en daarnaast ook als verzekeringsadviseur indien gewenst.
Wij nuttige tips en inventariseren welke risico’s jij als startend ondernemer loopt. Na die inventarisatie geven we in ‘drietrapsraket”  aan wat noodzakelijk is te verzekeren, wat wenselijk is te verzekeren, en wat je nog meer kunt in dekking. Ook geven we preventietips. Soms kun je zonder verzekering zelf al heel veel ondernemen om risico’s zoveel mogelijk te beperken
 
Hoeveel verzekeringen een klant sluit, is mede afhankelijk van de uitkomst van onze inventarisatie, waarin we peilen hoe de klant in het wel of niet indekken van risico’s staat. De ene klant wil alles verzekerd hebben terwijl de ander best zelf risico’s wil lopen, die hij kan overzien. 

Ben jij startend ondernemer of je hebt voornemens om aan de slag te gaan als startend ondernemer? Wij adviseren je graag vrijblijvend op ons kantoor in Hierden.

Herman van Ark en Jan Broekhuizen Van den Berg Verzekeringen Hierden

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info