Start Financieel Trefpunt Harderwijk

Op dinsdag 14 juli start het Financieel Trefpunt in Harderwijk. Het Financieel Trefpunt is de opvolger van het Financieel Café, dat al jaren in Harderwijk bestond en waar vrijwilligers hielpen bij financiële vragen.

Met de aansluiting van professionals ontstaat een breed Financieel Trefpunt waar inwoners met simpele en moeilijke vragen rondom financiën terecht kunnen.

Vragen over geld en schulden
Bij het Financieel Trefpunt kunnen inwoners terecht met vragen over geld en schulden. Bijvoorbeeld wanneer zij moeite hebben met rondkomen of achterlopen met betalingen. Ook wanneer inwoners veel ongeopende post hebben en niet weten hoe zij dit kunnen oplossen. Zij kunnen met al deze vragen terecht op één plek: het Financieel Trefpunt. Inwoners worden vriendelijk ontvangen door een gastvrouw of gastheer. Vervolgens wordt er met hen gekeken bij welke organisatie de vraag het best past. In het Financieel Trefpunt werken diverse organisaties samen.
 
Contact met het Financieel Trefpunt
Het loket van het Financieel Trefpunt is te vinden in het wijkcentrum Stad aan de Houtkamp 33. Het spreekuur is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op werkdagen kunnen inwoners bellen met (0341) 434 656 of mailen naar financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl. Zij hoeven geen afspraak te maken en de hulp is gratis.
 
Op woensdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend zijn er ook vrijwilligers op afspraak beschikbaar voor ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunnen inwoners bellen met (0341) 434 656