Stalen kunstwerken zoals de leeuw, krokodil enz. van Patrick Visser blijven definitief in Harderwijk

Op vrijdag 3 juni heeft wethouder Gert Jan van Noort in het Hortuspark bij het kunstwerk van de Leeuw de overeenkomst aan de Stichting Patrick Visser overhandigd. 

De gemeente Harderwijk en de Stichting hebben een overeenkomst ondertekend voor het behoud van deze stalen kunstwerken in de openbare ruimte. Dat de beelden voor  Harderwijk behouden kunnen worden, is mede te danken aan Reukema Recycling.

Wethouder Van Noort: ‘’Het is mooi dat we door dit initiatief voor de stalen kunstwerken de openbare ruimte als podium kunnen gebruiken; dit heeft tot veel enthousiasme bij velen geleid.”
 
De stalen olifant, gorilla, krokodil en leeuw die verleden jaar opeens opdoken in de openbare ruimte blijven hier definitief. De beelden zijn gemaakt door Patrick Visser. Met zijn creativiteit tovert hij schroot van de sloperij om tot kunstzinnige beelden  Door middel van deze objecten wordt de openbare ruimte op creatieve wijze verfraaid. Deze beelden hebben in de openbare ruimte een aanzet gegeven om deze ruimte anders in te kleuren en te benutten. In Harderwijk is veel openbare ruimte beschikbaar die als openbare expositieruimte kan worden ingezet de komende tijd.

Kunstwerk leeuw in Hortuspark Harderwijk Stichting Patrick Visser