Stadswandeling door Harderwijk met snacks, foto-ops en pubquiz

Door Petronella van het Goor - Studenten Sam (22, bedrijfskunde), Roos (20, Media Studies) en Max (21, bedrijfskunde) hebben vorig weekend de eerste stadswandeling0341 ‘gehouden’ en die eerste editie was een doorslaand succes. 

“Met een uurtje waren we uitverkocht”, aldus Sam. De drie studenten hebben de route in Harderwijk uitgezet, doen de kaartverkoop en onderhouden het contact met de deelnemende horeca en de wandelaars

Harderwijk is de derde plaats waar ze dit hebben georganiseerd. In Leeuwarden (waar Roos vandaan komt) en Gouda (de woonplaats van Sam) wordt er al enkele weken gewandeld. “Roos en Max hebben familie in Harderwijk wonen, ze kennen de plek. Dat maakt het gemakkelijker”, aldus Sam.

Het idee achter de stadswandeling is een eenvoudige. “Het is leuk tijdverdrijf voor de deelnemers en een mooie verdienste voor de deelnemende horeca.” Tijdens een wandeling van zo’n zes kilometer, zijn er vier tot vijf tussenstops bij horeca. “In Harderwijk zijn dat Metro, Johannes, Holy Moly en Bella Ciao.” Daar kan lekker worden gesnackt. Afhankelijk van het tijdstip is dat koffie met lekkers, een kleine lunch of aperitief. “Die tussenstops worden afgewisseld met mooie foto-ops en een pubquiz”, aldus Sam. Vorig weekend was de eerste editie en die liep dus storm. Dit weekend is de tweede editie, maar zoals met alle buitenactiviteiten, speelt het weer een grote rol in de animo. “Er zijn dus nog wat kaartjes.”

Max, Sam en Roos verkopen de kaartjes voor 3,50 euro. “Daarvan gaat een deel naar de initiatiefnemers, een groep mensen uit Amsterdam.” Wat er voor de studenten uiteindelijk overblijft, staat niet echt in verhouding met de tijd die ze er in steken, maar “als we het in meer steden weten uit te rollen, houden we er misschien ook echt wat aan over.” Vooralsnog vinden ze het gewoon leuk. “We gaan hiermee door tot er geen animo meer voor is.” De promotie en de kaartverkoop gaat vooral via instagram en facebook, stadswandeling0341. “Het is de bedoeling dat de deelnemers de socials gaan vullen door ons te taggen. Op die manier moet de bekendheid wat gaan groeien”, aldus Sam, die er helemaal in gelooft.

Meedoen? https://www.instagram.com/destadswandeling0341/ en https://www.facebook.com/De-Stadswandeling0341


(Roos, Sam en Max)