Stadsmuseum Harderwijk onthult Timeline in De Zwaluwhoeve

Op woensdag 13 januari onthult wethouder Christianne van der Wal van de gemeente Harderwijk een eigentijdse presentatie van de opmerkelijke geschiedenis van Harderwijk bij wellnessresort De Zwaluwhoeve.

De Timeline is een samenwerking tussen Stadsmuseum Harderwijk en De Zwaluwhoeve.

Museum op locatie

‘Het Stadsmuseum Harderwijk wil op eigentijdse wijze jong en oud in contact brengen met de bijzondere Harderwijker historie,’ zo vertelt directeur Corien van der Meulen enthousiast. ‘Dat doet wij in het museum, maar ook op andere - onverwachte - plekken.’

Een plek waar mensen komen om te relaxen, is ideaal om ze onverwacht met cultuur en geschiedenis in aanraking te brengen. En ongedwongen: je kunt ernaar kijken en ervan genieten. Wie geprikkeld is door de eigentijdse weergave van de geschiedenis, kan zijn reis in Harderwijk op verschillende plekken voortzetten.

Dat Harderwijk een echte stad is, is niet bekend bij een groot publiek. ‘In 1231 kreeg de nederzetting Herderewich stadsrechten van graaf Otto II. De oorkonde ligt nog in het archief van Harderwijk.’ licht Corien toe. ‘Wist je dat in een fraai appartementencomplex aan de Smeepoortstraat de munten van het gewest Gelderland werden geslagen? Al deze historische feiten vind je terug op de Timeline.’

De driedimensionale Timeline die een centrale ruimte van De Zwaluwhoeve siert, is een creatie van Margriet van Sleen, eigenaresse MEST Sfeervormgeving. De gemeente Harderwijk, Centrummanagement en provincie Gelderland hebben bijgedragen aan het project.

Museummenu

Stadsmuseum Harderwijk is één van de deelnemers aan het Museummenu, onderdeel van een project uit het Programma Cultuur en Erfgoed van de provincie Gelderland. Doel hiervan is om nieuwe doelgroepen op een bijzondere manier in aanraking te laten komen met musea. Meer informatie over dit project is te vinden via www.museummenu.nl.
Op woensdag 13 januari onthult wethouder Christianne van der Wal van de gemeente Harderwijk een eigentijdse presentatie van de opmerkelijke geschiedenis van Harderwijk bij wellnessresort De Zwaluwhoeve.