‘Stadsjutter’ Besselsen nog op oude stek

Jan Besselsen, ook bekend als de stadsjutter van Harderwijk, is nog niet verhuisd naar de Zandlaan. Het college van burgemeester en wethouders wilde hem in eerste instantie 1 juli 2017 al verhuizen, die datum werd verschoven naar 1 september omdat niet voor alle nutsbedrijven de deadline van 1 juli haalbaar bleek. 

Inmiddels is het begin oktober en er is nog geen teken van leven op het nieuwe adres. 

“We weten nog niet wanneer de heer Besselsen kan verhuizen. Op dit moment wachten we op de uitvoerende werkzaamheden die er voor zorgen dat verhuizing kan plaatsvinden”, zegt Wietse Hummel, woordvoerder van de gemeente Harderwijk.

Besselsen moet verhuizen, omdat de Boekhorstlaan, waar hij nu nog woont, onderdeel wordt van de nieuwe zuidentree van Harderwijk. Nabij de toekan-toren komt onder meer een bezoekerscentrum, fietsverhuur, fiets-en wandel gerelateerde voorzieningen, een escaperoom en een hal met klimwand en ZIP-line.  Ook komen er drie horecagelegenheden, waaronder een fastfoodrestaurant. De omgevingsvergunning Boekhorstlaan, waar al deze plannen in vermeld staan, heeft vanaf 13 april zes weken ter inzage gelegen.

Dat de ‘uitvoerende werkzaamheden’ aan de Zandlaan nog niet klaar zijn, is niet de enige reden dat Besselsen nog niet is verhuisd.  

“Er loopt ook een juridische procedure over de bestemming van het terrein Boekhorstlaan en wij willen een uitspraak daarover in elk geval afwachten. Wij willen hoe dan ook dat de verhuizing op correcte wijze wordt uitgevoerd”, aldus Hummel.