Stadsconferentie 'Harderwijk Zijn Wij Samen' 2 november 2015

Op maandag 2 november 2015 sluiten wij de Maand van Burgerschap van 2015 af met de stadsconferentie.

Thema van deze avond is ‘Betrokken inwoners aan zet!.

Onder het motto ‘‘Harderwijk Zijn Wij Samen’ heeft de gemeente tijdens de Maand van Burgerschap wijkgesprekken gevoerd met inwoners uit Harderwijk en Hierden. Voor deze drie gesprekken werden willekeurig 2500 bewoners uitgenodigd voor een gesprek met college- en raadsleden. Meer dan 200 mensen kwamen af op de uitnodiging. Inwoners van Harderwijk zijn meer dan wie dan ook op de hoogte van de omstandigheden in hun eigen stad en buurt. Zij kunnen vertellen wat er wel goed gaat en wat niet, waar de problemen en de mogelijke oplossingen liggen. En dat hebben zij de afgelopen weken laten weten.

Programma

  • 19.00 uur Inloop en ontvangst in het stadhuis van Harderwijk
  • 19.30 uur Opening en welkom
  • 19.40 uur Inleiding burgemeester Harm-Jan van Schaik
  • 19.50 uur Wijkgesprekken, wat heeft het opgeleverd?
  • 20.15 uur Intermezzo
  • 20.30 uur Betrokken Inwoners aan Zet!
  • 21.00 uur Uitkomsten ‘Betrokken Inwoners aan Zet’
  • 21.15 uur Afsluiting
  • 21.30 uur Gelegenheid tot napraten tijdens borrel

Interactief programma

Tijdens deze interactieve avond laten wij u de uitkomsten en resultaten van de wijkgesprekken horen en zien. Onder begeleiding van een inspirerende gespreksleider kunnen inwoners deelnemen aan de gesprekken over de eerder genoemde aandachtspunten in de wijkgesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de rol die inwoners hebben, welke invloed zij als
betrokken bewoner kunnen uitoefenen en wat de gemeente daarin voor hen kan betekenen.

Vervolg wijkgesprekken

In vervolg op de wijkgesprekken in september en oktober willen we ook graag samen de volgende stappen zetten. Deze conferentie kunt u dus zien als een aanloop naar een continue gesprek over de omstandigheden in de stad, wijk of buurt. Zodat wij ons samen, met inwoners, wij als gemeente en de verschillende maatschappelijke organisaties, blijvend inzetten om de leefomgeving te verbeteren en een nog mooier Harderwijk te creëren.

Aanmelden stadsconferentie

Inwoners kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of door het antwoordformulier in te vullen met vermelding van het aantal personen. Ook als inwoners niet eerder zijn uitgenodigd voor de wijkgesprekken in september en oktober, maar wel willen meepraten, dan kunnen zij zich aanmelden voor de stadsconferentie. Informatie: dhr. A. Lotfolahian via 0341 - 411 911.