Stad als Podium programmeert aanstormend talent in de Catharinakapel Harderwijk

Drie woensdagen in de zomervakantie is de Catharinakapel het toneel van aanstormend talent.

In samenwerking met Stad als Podium organiseren Sjors & Ruud Theatermakers theaterdagen voor jong en oud om te proeven van diverse disciplines, zoals o.a. kleinkunst, toneel, dans, muziek. ’s Ochtends zijn er voorstellingen speciaal voor kinderen.

Op woensdag 5 augustus is dat een interactieve kindervoorstelling waar kinderen uitgedaagd worden mee te spelen. Ineke Strating neemt in ‘Ik word een heel blij visje’ kinderen mee naar het strand waar golven worden gemaakt, haaien geaaid en zeemeerminnen gered. Om af te sluiten is er de vrolijke feestshow van 4-voudig kampioen Kindergoochelen ‘Goochelaar Jan’.
 
’s Avonds brengt diezelfde Goochelaar Jan een programma speciaal voor volwassenen wat je kunt omschrijven als een “Mindf*ck in stijl met een vette knipoog!” Kom kijken en verbaas je hoe eenvoudig je te foppen bent. Met een beetje geluk krijg je ook nog een kijkje achter de schermen. De tweede act is een eigentijdse opera-muziekvoorstelling. In ‘How to be a Prima Donna’ nemen de Prima Donna’s hun blik en veger mee om het oubollige imago van opera eens flink af te stoffen. Je hoort de prachtige klanken van de eeuwenoude Opera klassiekers van twee jonge zangers en een pianist met een flinke dosis humor. Een voorstelling over dromen en ambities met een gegarandeerde lach.
 
De Harderwijkse theatermakers Sjors Noordsij & Ruud Moesbergen bieden met hun concept Pas gemaaid Gras’ een podium aan beginnende makers. In 2016 stonden zij zelf met hun voorstelling ‘Macbeth’ in de Catharinakapel. Inmiddels hebben zij meerdere voorstellingen op hun naam staan en deden zij de Harderwijkse Oudejaarsconference van 2019 in Theater Harderwijk.