Stad als Podium blij met besluit!

Gisteravond koos de gemeenteraad met een meerderheid van twintig stemmen ‘voor’ en negen stemmen ‘tegen’ voor de plannen van de SaP connectie. 

‘We zijn ontzettend blij met het besluit’, zegt Marijke Licher (directeur Cultuurkust en lid SaP connectie). ‘Er is eindelijk een einde gekomen aan de lange discussie rondom de podiumkunsten in Harderwijk. Nu kan begonnen worden met het daadwerkelijk uitvoeren van de plannen!’.

Concreet betekent het dat het jaarlijkse bedrag van € 427.000 naar Stad als Podium gaat voor de programmering en bijbehorende marketing- en coördinatiekosten. Daarnaast zal het theater aan de Stationslaan verbouwd worden voor maximaal 3,5 miljoen.
 
‘Het was geen gemakkelijk besluit. Dat snappen wij maar al te best. Er komt veel bij kijken aan afwegingen en emoties. Je stemt nooit iedereen tevreden. Maar ik vind het moedig dat zowel gemeenteraad als college van B&W eindelijk de knoop hebben doorgehakt. En daar mogen ze wat ons betreft echt credits voor krijgen.

Er wordt voor een nieuwe weg gekozen; en zoals zo vaak bij nieuwe paden brengt dat misschien voor sommigen in eerste instantie onzekerheid met zich mee, maar ik weet zeker dat het bewandelen van deze nieuwe weg uiteindelijk tot een mooie, nieuwe culturele toekomst leidt. Met deze, ook landelijk gezien, vernieuwende visie op podiumkunsten zet Harderwijk zich echt op de kaart. En komt een nieuw toekomstbestendig beleid waarin ingespeeld wordt op veranderende cultuurconsumptie op gang’.
 
‘Ik snap dat het voor onze collega’s van Stichting Podia Harderwijk een zure appel is dat er is gekozen voor de plannen van de SaP connectie. Ze hebben zich jarenlang ingezet. Onze ambitie is Harderwijk nog bruisender te maken voor een zo breed mogelijk publiek. De nieuwe samenwerkingsvorm voor programmering, coördinatie en marketing schept ruimte voor nieuwe initiatieven.

Hiermee spelen we in op de landelijke trends . De SaP connectie wil met de gemeente nadenken over de best passende beheervorm van het gebouw aan de Stationslaan. Ook wil de gemeente de SaP connectie betrekken bij de verbouwing. Dat betekent dat wij mee kunnen denken over de meest optimale podiumvoorziening voor Harderwijk. We hopen op korte termijn met onze ideeën aan de slag te gaan. We hebben er zin in!’.