Spectaculair festival WAUW! Harderwijk

2 Dagen lang wordt de binnenstad van Harderwijk verlicht door de Underground met een nieuwe spectaculair festival WAUW! Harderwijk.

WAUW festival Harderwijk van 21 januari t/m  zondag 24 januari 2016

Onvermijdelijk, die periode dat je ‘s ochtends in het donker weg gaat en de zon al lang en breed onder is als je weer thuis komt.De meesten gruwelen er van maar er zijn ook mensen bij wie het gaat kriebelen zodra de donkere dagen aanbreken, want dan kan de verlichting weer aan! Met als onbetwist hoogtepunt natuurlijk de kerstverlichting.

En geef ze eens ongelijk, want licht - kunst én kitsch - roept zelfs bij de grootste pessimist warme gevoelens op. Licht maakt alles anders. Het verlicht, verandert en verwarmt - letterlijk en figuurlijk. De kleinste lichtstraal laat je de dingen om je heen al anders zien, en voelen. Soms laat het je dingen zien die er niet zijn - schaduwen - of zet het dingen in een ander daglicht. De wereld is eigenlijk gewoon een beetje mooier met licht, en dat is precies waar het tijdens Harderwijks eerste lichtfestival om draait!

Tijdens de donkere dagen van het nieuwe jaar zet Stichting Underground Harderwijk, bekend van LaLaLand Festival en foodfestival Blije Bietjes, een deel van de binnenstad van Harderwijk in het licht. En je zult zien, met kleur, beeld en geluid veranderen zelfs de - ogenschijnlijk - meest onveranderbare panden en plekken in onverwachte kunstwerken. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken.Dan zijn die donkere dagen opeens helemaal niet meer zo donker.

DONKERE DAGEN FESTIVAL - Wintervertellingen (literaire middag) - € 5,00

  • Kom luisteren naar dat prachtige, spannende verhaal of dat ontroerende gedicht
  • En geniet van verrassende hapjes en warme drankjes
  • Een literair programma waar je het warm van krijgt!

Volg WAUW! Harderwijk op Facebook.