Speciaal Longpunt

Het Longfonds organiseert op woensdag 22 mei in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal het longpunt met als thema: ‘Versnelde medische doorbraken door nieuw longonderzoek.’ 

Deze middag gaat in op een nieuw grensverleggend onderzoeksprogramma van het Longfonds waarmee effectieve oplossingen voor longziekten worden gezocht.

Sprekers zijn: dr. P. Smink, kaderarts COPD van huisartsencoöperatie Medicamus en dr. J. Bernink, onderzoeker aan het Hubrecht Instituut in Utrecht. Zij worden ondersteund door vertoning van enkele filmpjes. De minilong centraal, een mini-orgaan dat in het laboratorium gebruikt wordt om te ontrafelen wat er bij astma gebeurt en een manier te vinden om de longschade bij COPD in de toekomst te kunnen repareren.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle longpatiënten, hun mantelzorgers of familieleden uit de regio Noordwest-Veluwe en Flevoland. De bijeenkomst is in de Dageraitzaal van het Ziekenhuis in Harderwijk en begint om 14.30 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.stjansdal.nl/voorlichting of telefonisch via 06-13 83 30 26. Veel longpatiënten krijgen het benauwd van geuren. Het verzoek daarom om tijdens het longpunt geen parfum of andere geuren te gebruiken.