Spannende ontknoping finale Korenslag (Filmpje)

Zaterdag 29 oktober 2016 vond de spannende finale plaats van het Korenslag Festival in de binnenstad van Harderwijk. Swinging Squabble – onder leiding van dirigent Martin Glas - wist er de eerste plaats te veroveren! 

 

Halve finales

De eerste halve finale was tussen het gospelkoor Express-4-U uit Zeewolde en Swinging Squabble uit Harderwijk. Beiden verzorgden een sterk optreden. De deskundige jury, met onder andere Wethouder Gert-Jan van Noort en Jan Postulart van dansstudio Porceletti, werden gelijk voor een lastige keuze gesteld. Swinging Squabble kwam hier uiteindelijk als winnaar uit de bus. De tweede halve finale ging tussen het jonge koor C-Us-Sing uit Zeewolde en het Pop & Rockkoor uit Harderwijk. Wederom een lastige taak voor de jury om hier weer een keuze te maken. De jonge meiden van het koor C-Us-Sing hebben duidelijk potentie en zijn een belofte voor de toekomst. Toch viel de keuze van de jury op het meer ervaren Pop & Rockkoor. Het koor C-Us-Sing kreeg een welverdiend applaus. 

Ontknoping in spannende finale

Aan het Pop & Rockkoor en Swinging Squabble de eer om nogmaals een optreden te verzorgen. Ieder koor bracht opnieuw 3 nummers ten gehore.
Bekende nummers zoals: The Show Must Go On (van Queen), Cold as Ice (van Foreigner) en een medley van Abba-nummers kwamen voorbij.

Het toegestroomde publiek en de jury genoot zichtbaar van beide optredens.

Swinging Squabble wist uiteindelijk de jury het meest te overtuigen met hun optreden. Als prijs kregen ze een prachtige trofee én een geldbedrag uit de handen van de jury.