Slotakkoord in het Jubileumjaar

Het Harderwijks Mannenkoor nadert de sluiting van het jubileumjaar. In 2023 tekende het koor 100 jaar aan. Met diverse activiteiten en optredens gingen de leden naar de Harderwijkers toe. Op verschillende locaties in de stad mocht iedereen in de feestvreugde delen. Er werd meegezongen en heerlijke palinghapjes gegeten.

Er komt nog één zo’n optreden in oktober, maar die is nog geheim. Het slotakkoord is op de eerste zaterdag in november, een lust om daar te gaan kijken en luisteren

Jubileumconcert
Dit slotakkoord vindt plaats op zaterdag 4 november 2023 in het Theater Harderwijk op het Bouw & Infra Park aan de Ceintuurbaan 2 in Harderwijk. De zangers zullen voor het eerst en speciaal voor dit concert op de bühne verschijnen in een geheel nieuwe outfit. De “eeuwenoude” smoking hebben ze met al de aanvullende accessoires aan de wilgen gehangen.

De bekende Harderwijker Bart Jansen verzorgt de presentatie. En de aansturing van het koor is in handen van de stijlvolle dirigent Jimco Zijlstra. Een speciaal samengesteld combo zal de diverse zangstijlen muzikaal ondersteunen: Jan Lenselink piano, Mark Wester slagwerk, Ronald IJmker synthesizer, Tim Brandsen bas en Louis Gerrits alt-saxofoon. Naast koorsolist Theo Gerrits zal ook de sopraan Judith Sportel weer van zich laten horen, uit haar eigen repertoire maar ook in samenzang met de zangers zoals een aantal jaren geleden.

Het concert begint om 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. Parkeren op het terrein is gratis. De toegangsprijs bedraagt € 15,- (inclusief pauzedrankje) De toegangskaarten zijn vanaf 1 oktober te bestellen via de website van Theater Harderwijk www.theaterharderwijk.nl

Concertprogramma
De avond begint met “Zangersfeest”, een ode aan het oprichtingsjaar. De Harderwijkse dichter W. Cornelissen van toen schreef de tekst in 1923, uitsluitend voor het Harderwijks Mannenkoor. De muziek komt overeen met het Oostenrijkse Volkslied, waarvan vaak wordt beweerd dat Wolfgang Amadeus Mozart dit componeerde. Via een tweetal “sfeermakers” neemt het koor de gasten in de zaal mee met vier buitenlandse liederen en “The Rose”, om daarna een aantal religieuze liederen te laten horen waarvan “You raise me up” de bekendste is. Een medley uit de musical “The Phantom of the Opera” van Andrew Lloyd Webber zal niet ontbreken. Deze medley start met het indrukwekkende duet “The Phantom“ van solisten en koor. De musical uit 1986 draait tot 1 maart 2024 weer in Londen. Nog meer van deze tijd is de medley (5 stukken) over het huwelijkse leven van Elvis Presley. Hij zong onder meer over “My Boy” op een kwetsbaar moment in 1974. Elvis bedoelde daar eigenlijk mee zijn toen 6 jarige dochter Lisa Marie die op 12 janauri dit jaar zo tragisch aan een hartstilstand overleed. In samenzang met het publiek sluit het Harderwijks Mannenkoor het slotakkoord af met “Climb ev’ry mountain”. 

Foto Gonny Otter