SKH start verlengde peuterspeelzaal

Met ingang 21 augustus 2023 start SKH met het aanbieden van verlengde peuterspeelzaal. Voorlopig in de vorm van een pilot bij speelzaal Doerak (gehuisvest in basisschool DOK19).

Met het aanbod van verlengde peuterspeelzaal verwacht SKH goed te kunnen inspelen op de behoefte van werkende ouders om de openingstijden van de speelzaal meer te laten aansluiten bij de werktijden van ouders

Mocht het concept voldoen aan een behoefte dan zal het in de toekomst ook bij  andere speelzalen van SKH ingevoerd gaan worden.
 
Vanuit het oudertevredenheidsonderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd door SKH, blijkt dat ouders zeer tevreden zijn over de speelzalen en de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers. Ouders vinden het belangrijk dat hun kind een peuterspeelzaal bezoekt als voorbereiding op de basisschool. Maar een deel van de werkende ouders zou graag zien dat de tijden van de speelzaal worden uitgebreid en meer aansluiten op de werktijden van ouders.

Na uitgebreid (intern) onderzoek, gesprekken met ouders, pedagogisch medewerkers en externe samenwerkingspartners is gekozen voor het concept verlengde peuterspeelzaal. Met als centraal uitgangspunt: Gelijke kansen voor alle peuters, behoud van het unieke peuterspeelzaalaanbod  en verdere vormgeving van de doorgaande leerlijn 2-14 jaar.
 
Wat is verlengde peuterspeelzaal?
Verlengde peuterspeelzaal wil zeggen dat peuters langer kunnen blijven spelen bij de speelzaal. Ouders kunnen daarbij kiezen voor een extra blok opvang van 12.15-14.30 uur of een extra blok opvang van 12.15-18.15 uur. Deze tijden sluiten mooi aan bij de schooltijden van DOK19 en de tijden van BSO Kornuit.

Verlengde peuterspeelzaal kan alleen afgenomen worden wanneer het kind tijdens de ochtend al aanwezig was op de speelzaal.
Tijdens de middag wordt er geen intensief peuterspeelzaalprogramma aangeboden, zoals op de ochtend, maar is er ruimte voor een rustmoment, veel vrij spel en zelf op ontdekking gaan. Uiteraard worden tijdens de middag ook een lunch en extra tussendoortjes aangeboden.

Wanneer ouders verlengde peuterspeelzaal afnemen is het ook mogelijk om de peuter tijdens de schoolvakantie naar de speelzaal te brengen. Opvang kan dan  afgenomen worden in dagdelen van 8.30-13.00 uur of van 8.30-18.00 uur. Tijdens de bouwvak is de opvang gesloten.
 
Wat kost verlengde peuterspeelzaal?
De verlengde peuterspeelzaal is alleen bedoeld voor ouders die gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag. De uurprijs van de verlengde peuterspeelzaal ligt hoger dan de uurprijs van het peuterspeelzaalprogramma, onder andere omdat tijdens de middag een lunch wordt aangeboden. De uurprijs bedraagt € 9,50. (Tijdens de ochtend betaalt u gewoon het peuterspeelzaaltarief van € 8,95)
 
Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor de verlengde peuterspeelzaal
Wilt u graag gebruik gaan maken van de verlengde peuterspeelzaal bij speelzaal Doerak dan kunt u contact opnemen met de medewerkers kindplanning (tel: 0341-460183, mail: [email protected]). Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
 
Waar kan ik meer informatie krijgen over de verlengde peuterspeelzaal
Uiteraard is het ook mogelijk eerst nog wat nadere informatie te ontvangen over de verlengde peuterspeelzaal. Hiervoor kunt u contact opnemen met Alice ten Brinke (mail: [email protected]  of tel: 0341-460183) of met Evelien Buter (mail: [email protected] of tel: 06-21933767).

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info