SKH opent nieuwe speelzaal Kwakel

Met ingang van het nieuwe schooljaar opent Stichting Kinderspeelzalen een nieuwe peuterspeelzaal in de wijk Tinnengieter/Tweelingstad. 

SKH heeft een nieuwe plek gevonden binnen basisschool De Brug en zij gaan intensief samenwerken om de doorgaande ontwikkellijn van peuterspeelzaal naar kleuterklas goed vorm te geven

SKH was al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie binnen deze wijken omdat er op de andere speelzalen, Kakelbont en Olleke Bolleke, een wachtlijst was ontstaan. Bij De Brug vonden ze een nieuwe plek, mooi centraal in de wijk en in de basisschool. Dat is fijn voor ouders die al oudere kinderen op de basisschool hebben. Maar ook voor de peuters maakt het de overgang naar de basisschool kleiner. Het gebouw is vertrouwd, de leerkrachten al een beetje bekend en dat geeft kinderen het nodige zelfvertrouwen.

Een peuterspeelzaal is belangrijk als voorbereiding op de basisschool. Spelenderwijs leert het kind van alles, ontdekt samen met leeftijdsgenootjes en de pedagogisch medewerkers de wereld en krijgt allerlei nieuwe activiteiten aangeboden. Zo leert het kind al veel dingen die ook op de basisschool belangrijk zijn.

De meeste peuterspeelzalen van SKH zitten in een basisschool. Door samen in één gebouw te zitten kunnen we elkaar versterken. We sluiten daar waar mogelijk bij elkaar aan. Al vanaf start bij de keuze van de naam. Een Kwakel is een voetgangersbrug en daarmee mooi aansluitend bij de naam van  basisschool De Brug. Daarnaast is er een projectgroep ingesteld met vertegenwoordigers vanuit SKH en basisschool De Brug. Samen gaan ze kijken waar we bij elkaar kunnen versterken in het programma. Bijvoorbeeld door samen met peuters en kleuters aan hetzelfde thema te werken of gezamenlijke (ouder)bijeenkomsten te organiseren.

Op dit moment is SKH druk bezit met de voorbereidingen. De zaal wordt in de zomervakantie helemaal ingericht en per 22 augustus zijn de peuters van harte welkom. Dat er behoefte was aan extra aanbod binnen de wijken Tinnengieter/Tweelingstad blijkt wel uit het feit dat we al veel aanmeldingen van peuters binnen hebben voor deze nieuwe locatie. Peuterspeelzaal Kwakel is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30-12.15 uur.

Wilt u graag meer weten over deze nieuwe locatie of uw peuter aanmelden? Dat kan. Neem gerust contact met ons op via mail: [email protected] of telefonisch: 0341-460183 (op werkdagen tussen 8.30-13.00 uur bereikbaar; tijdens de bouwvak vakantie zijn wij gesloten).

Kinder Speelzalen Harderwijk
 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info