SKH blijft ontwikkelen

Spelenderwijs de ontwikkeling stimuleren, dat is het motto van Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk en Kinderopvang Harderwijk. Ontwikkelingsgericht werken met kinderen vraagt veel kennis en vaardigheden van de pedagogisch medewerkers. Vandaar dat ook zij gestimuleerd worden zich zelf te blijven ontwikkelen. 

Hierbij kiest SKH dezelfde benadering als bij de kinderen. Ze sluiten zoveel mogelijk aan bij de kennis, kwaliteiten en behoeften van de medewerker

Dat leidt tot een heel divers aanbod van scholingsmogelijkheden voor de medewerkers.
 
Nieuwe medewerkers bij SKH starten vaak met een extra bijscholing in de voorschoolse educatie. Deze scholing is verplicht voor alle pedagogisch medewerkers binnen de peuterspeelzaal.

Daarnaast wordt jaarlijks de cursus Kinder-EHBO gevolgd zodat alle pedagogisch medewerkers bij ongevallen op de groep adequaat kunnen handelen.

Dit jaar konden medewerkers daarnaast kiezen uit diverse onderwerpen binnen het studieaanbod. Binnen de cursus ouderbetrokkenheid gaan medewerkers kijken hoe ze (planmatig) kunnen samenwerken met ouders van jonge kinderen. Maar ook is het mogelijk om je verder te verdiepen in peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Hoe signaleer je deze peuters tijdig en kun je het aanbod in de speelzaal voor deze peuters rijker maken?

Of kies je voor de cursus differentiëren in de groep waarbij je leert hoe je zowel de sterke, de zwakke én de gemiddelde peuter zo goed mogelijk vooruit kan helpen en voldoende aandacht kunt geven in de groep. Maar ook de workshop laaggeletterdheid, die wordt aangeboden vanuit de gemeente Harderwijk, biedt nieuwe kennis en inzichten. In dezeworkshop worden medewerkers door een trainingsacteur getraind in het herkennen van laaggeletterdheid en het voeren van een effectief gesprek met deze ouders.

Iedere werknemer mocht uit bovenstaand aanbod een keuze maken die het beste paste bij de eigen voorkeur, de eigen kwaliteiten, de eigen kennis en hetgeen aansluit bij dat wat binnen de eigen locatie speelt.

Door keuze te bieden aan werknemers kunnen zij (deels) hun eigen ontwikkelpad bepalen en dat zorgt voor een grotere motivatie bij deelname. 

Want ook voor volwassenen en organisaties geldt: Groeien gaat vaak vanzelf maar voor ontwikkelen is meer nodig!

Kinders Speelzalen Harderwijk

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info