Sinterklaasviering bij peuterspeelzalen SKH

Sinterklaas was met zijn Pieten weer in Nederland. Op alle peuterspeelzalen van SKH werd dit natuurlijk gevierd. Hieronder een verslag van de activiteiten binnen speelzaal Tovertuin in de wijk Stadsdennen en de nieuwste speelzaal Kwakel in de wijk Tweelingstad. Bekijk de foto's hieronder.

De afgelopen 3 weken zijn ze binnen speelzaal Tovertuin druk bezig geweest met het thema ‘Sint en Piet’.

Kinderspeelzalen Harderwijk

Ze hebben een mooie pietenmuts geknutseld en de baard van Sinterklaas gemaakt met scheerschuim. De fijne motoriek hebben ze geoefend met het maken van pepernoten van klei. Eerst een balletje maken en dan een klein beetje platdrukken. Wie lukt het al om te tellen hoeveel pepernoten er in de zak van Piet zitten? De kinderen konden zich daarna uitleven met pietengym in de speelkuil. Daar stond de hele week een leuke en uitdagende opstelling voor alle kinderen klaar. Wat hebben ze gesmuld van elke dag wat pepernoten, naast het heerlijke fruit.

Kinderspeelzalen Harderwijk

Bij peuterspeelzaal Kwakel kwam Sinterklaas met zijn pieten op 5 december aan met de tractor. De peuters van Peuterspeelzaal Kwakel mochten samen met hun ouders en één van de leidsters kijken bij de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten.

Kinderspeelzalen Harderwijk

Samen met de basisschoolleerlingen hebben de peuters gedanst en gezongen op het schoolplein. Nadat ze naar binnen waren gegaan mochten de peuters bij Sinterklaas op visite in de gymzaal, dat was best spannend. Samen zongen ze liedjes en er was een grote zak met cadeautjes. Nadat ze Sinterklaas hadden bedankt en afscheid hadden genomen gingen ze gymen als echte pieten. Door de tunnel, springen in de hoepels, slalom langs de pionnen en daarna de cadeautjes in de schoorsteen. Ze deden dit zo goed dat we allemaal een echt pieten-diploma kregen. 

Kinderspeelzalen Harderwijk
 
Sint en Piet tot volgend jaar maar weer!

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info