Sinterklaasviering bij peuterspeelzalen SKH

Sinterklaas was met zijn Pieten weer in Nederland. Op alle peuterspeelzalen van SKH werd dit natuurlijk gevierd. Hieronder een verslag van de activiteiten binnen enkele speelzalen. 

Sinterklaas bij speelzaal Dolfijntje 

Op peuterspeelzaal Dolfijntje vierden we de hele week feest. De kinderen komen in hun mooiste pietenpak en als ze die niet hebben, kunnen ze die in onze Sinterklaaswinkel halen. Nu er Corona is kan Sinterklaas helaas niet zelf komen, maar heeft hij Snelle Piet gestuurd. Snelle Piet is zo snel dat je hem niet eens ziet.  

Hij bonkt op de deur. Als wij opendoen om te kijken wie daar is, zien we niemand. Gelukkig ligt er wel een brief. Het is een brief van Sinterklaas! Dat kunnen we zien, want er staat een foto op. In de brief staat dat Snelle Piet een zak met cadeautjes heeft gebracht, maar Sinterklaas weet niet waar die zak is. We gaan zoeken in school. We kijken in de gang, in de grote hal en in de kleine hal, maar we kunnen de zak niet vinden. We zien heel veel nepcadeautjes en lege zakken. We zoeken verder en kijken ook in onze zaal. Wat kunnen de kinderen goed zoeken, want achter de schoorsteen ligt de zak. Er is voor ieder kind een mooi cadeau. Wat een verrassing. We zingen ‘dank u Sinterklaasje’ en nog paar andere liedjes. Daarna eten we nog wat pepernoten en dan is het alweer tijd om de jas aan te doen.  

Sinterklaas bij speelzaal Benjamin 

Afgelopen week hebben wij met alle peuters het Sinterklaasfeest gevierd. De peuters werden Hulppieten. Hiervoor moesten ze wel eerst allerlei pieten activiteiten doen zoals: over het dak lopen, pakjes in een schoorsteen gooien, kruipen door een schoorsteen en natuurlijk een heuse koprol maken. En tot slot nog een Pietendans meedoen op vrolijke muziek. 

Die inspanningen leverden een echt Pietendiploma op!  

Tussen de activiteiten door werden de peuters opgeschrikt door luid gebons op de deur: er stond een grote jutezak…….. en (gelukkig) niemand te zien. Elke peuter pakte een mooie kleikoffer uit! Daar wilden ze wel gauw mee aan de slag. 

Tot slot nog pepernoten gesnoept!  

Na deze gezellige Sintweek werken we nu binnen alle speelzalen toe naar een heel ander feest, het Kerstfeest. De zaal wordt in Kerstsfeer gebracht met lichtjes en een boom. Een Kerstverhaal wordt verteld en uitgebeeld met een verteltafel. Kerstliedjes worden geluisterd en zelf meegezongen natuurlijk.  

Sint Dolfijntje Harderwijk

 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info