Sinterklaas welkom geheten in Sinterklaasstad Harderwijk

Sinterklaas werd op 19 november hartelijk welkom geheten door burgemeester Harm-Jan Schaik en het kindercollege. De goedheiligman werd opgewacht bij het Pietenhuis, dat ook dit jaar weer fraai was ingericht. (Bekijk de video)

“We hebben ons voor het welkom moeten aanpassen maar we zijn heel blij dat Sinterklaas onze Sinterklaasstad weer bezoekt”, aldus de burgemeester.

Ook het nieuwe kindercollege was zeer verheugd. “Sinterklaas brengt altijd een gezellige sfeer met zich mee. Daar kijken kinderen naar uit”, aldus kinderburgemeester Daan Boersma. Kinderwethouder Lissy van Bennekom is het daar mee eens. “Sinterklaas is goed voor de kinderen, want de kinderen in Harderwijk en Hierden krijgen cadeautjes”.
 
Speurtocht en pakjesmagazijn
Sinterklaas heeft met de pieten een rondtour gedaan langs alle basisscholen en de kinderen uitgenodigd voor een feestelijke speurtocht ‘Het Pietenpad’ door de binnenstad van Harderwijk. Alle kinderen tot 12 jaar kunnen de komende weken hieraan meedoen. Het einde van de speurtocht is het Pakjesmagazijn. Daar ligt een presentje klaar voor de kinderen. Bij de opdrachten van de speurtocht is ook een opdracht voor het maken van een tekening voor mensen in een zorginstelling die het zwaar hebben door corona en mogelijk eenzaam zijn.
 
De oplossingen van de speurtochten kunnen ingeleverd worden in het speciale Pakjesmagazijn in het Hortuspark. Het Pakjesmagazijn is open op 21, 25, 28, 29 november van 12.00 uur tot 16.00 uur en op 2 december van 12.00 uur tot 16.00 uur. 
 
Voor meer informatie over de activiteiten zie www.pietenpad.nl
 
Sponsoren
Zonder de warme steun van sponsoren waren deze alternatieve Sinterklaas activiteiten in  deze coronaperiode nooit gelukt. Hiervoor gaat de speciale dank uit naar Broekhuis Harderwijk, De Boterlap, Van Delft Biscuits, FF Verpakkingen, Hair & Beautysalon Angels, Stichting VCO, Stichting Vrienden van Sinterklaas, De Dozenhal Ermelo.

Sinterklaas Harderwijk bezoek CBS de Bron