Seth van Heumen opent expositie Van kindertekening tot Kunstenaar

De expositie Van kindertekening tot Kunstenaar is het resultaat van het Kunstmenu-project voor alle basisschool-groepen 3 en 4 uit Harderwijk.

De leerlingen hebben onder leiding van illustrator/kunstdocent Kim den Dulk een bezoek gebracht aan het Marius van Dokkum Museum

De schilderingen van Marius vertellen altijd een verhaal. Na de excursie kregen de kinderen een Workshop ‘illustreren’ bij Cultuurkust; hoe beeld je een stukje verhaal uit, net zoals Marius? Op school, in de klas zijn de kinderen hiermee verder gegaan. De school kreeg een stukje tekst uit het verhaal over Anne, en zijn kat Vlek. Alle kinderen mochten dit stukje tekst nu tekenen. Uit alle tekeningen heeft de school één tekening gekozen.

De tekening van Seth van Heumen uit groep 3 van de Rank werd ook uitgekozen. Hij mocht afgelopen week de expositie openen. 

Bijna alle scholen hebben meegedaan aan het project en per school is één illustratie gekozen. Deze illustraties worden geëxposeerd in het Stadsmuseum van 12 tot en met 20 maart en vormen samen een compleet verhaal.

De expositie is opgedeeld in twee gedeelten
Expositie 1 (van 12 maart t/m 20 maart) zijn de tekeningen van CBS de Wegwijzer, GBS Fontanus, IBS Al Islaah, OBS De Veste, CBS de Schakel, Leonardo, CBS Willem Alexander, CBS de Rank, CBS de Parel en SBO de Springplank te zien.

Expositie 2 (van 14 mei t/m 22 mei) zijn de tekeningen van AZS de Vlieger, CBS de Bron, CBS de Brug, CBS de Triangel, CBS het Baken, CBS het Startblok, KBS Dominicus Savio, OBS het Talent, KBS Alfons Ariens, KBS Wolderweide, Vrije school Valentijn en CBS Dok19 te zien.

De expositie Van kindertekening tot kunstenaar is te zien in de Smeepoortzaal op de begane grond van het Stadsmuseum en is gratis toegankelijk. Bekijk hier de openingstijden.

Het project is een samenwerking van Kim den Dulk, Stichting Cultuurkust en het Marius van Dokkum Museum/Stadsmuseum Harderwijk.

Set van Deumen groep 3 de Rank
(Seth van Deumen)