​Securitas en BKH zetten handtekening onder contract integrale beveiliging Lorentz

Woensdag 18 november hebben Securitas en de BKH de handtekening gezet onder het contract omtrent de integrale beveiliging van Lorentz. Securitas kan nu aan de slag gaan met de realisatie van het integrale beveiligingsplan.

Meer behoefte aan camerabewaking

"De roep van ondernemers op het bedrijventerrein Lorentz voor camerabewaking werd steeds luider", vertelt Marion van Gils. "Op bedrijventerrein de Tonsel is vanaf 2015 camerabewaking. Hier zijn de incidenten tot vrijwel nul afgenomen. Omdat we merkten dat er ook op Lorentz behoefte was aan camerabewaking heeft de Bedrijvenkring Harderwijk Securitas vorig jaar benaderd voor het maken van een integraal beveiligingsplan voor bedrijventerrein Lorentz".

Het plan is in 2019 gepresenteerd en ook akkoord bevonden door de Bedrijvenkring Harderwijk. "Het heeft echter een tijd geduurd totdat het contract klaar was. Dit heeft met name te maken door de veranderde omstandigheden. Daarnaast is het een ingewikkeld contract waarbij de belangen van de leden van de Bedrijvenkring Harderwijk zwaar meewegen. We hebben het contract goed laten bekijken door advocaten en juristen. Dit is uiteraard ook aan de zijde van Securitas gedaan", aldus Van Gils.

Integraal beveiligingsplan

Nu de handtekening is gezet, kan Securitas aan de slag gaan met de realisatie van het integrale beveiligingsplan. Integraal houdt in dat er bewakingscamera’s komen in aanvulling op de mobiele (collectieve surveillance) met een rechtstreekse verbinding naar het Securitas Operations Center. Daar kan in geval van calamiteiten live meegekeken worden. Naar verwachting zal het proces tot realisatie in het tweede kwartaal van 2021 afgerond zijn. Nog vóór de zomer zullen alle camera’s online zijn.

Bij bedrijventerrein Lorentz komen 17 zgn. slimme camera’s en 8 kentekenregistratiecamera’s, waarmee het bedrijventerrein optimaal beveiligd is.

Ondertekening

Bedrijvenkring Harderwijk

Adresgegevens

Postbus 115
3840 AC Harderwijk

Telefoon

T. 06-40442902

Meer info