Scholieren planten 175 bomen op 6 maart tijdens de boomfeestdag

Veel Harderwijker basisscholen doen dit jaar weer enthousiast mee aan de activiteiten die in de week van de boomfeestdag door De Hortus, stichting voor natuur- en duurzaamheidseducatie en de gemeente Harderwijk worden aangeboden. Bekijk hier de foto's.

Samen met burgemeester Jeroen Joon, kinderwethouder Saar van Polen en wethouder Martijn Pijnenburg planten 350 kinderen van groep 8 ruim 175 bomen op een stuk natuurontwikkeling achter Lorentz II en III. 

Klik op de foto om alle foto's te bekijken.

Boomfeestdag 2024 Harderwijk

Ook activiteiten voor groepen 6 en 7

Naast het planten van bomen door achtstegroepers zijn er activiteiten voor de groepen 6 en 7. Onder begeleiding van boswachters maken leerlingen van groep 6 een boswandeling. Leerlingen van groep 7 steken de handen uit de mouwen bij een bosbeheeractiviteit. Deze activiteiten zijn op 4, 5, 7 en 8 maart. Startplaats is de speelweide aan de Watertorenweg voor groep 6 en de Rietmeen voor groep 7.

 
Kinderen enthousiast maken voor de natuur
De gemeente Harderwijk tekende in 2017 een intentieverklaring om er als gemeente voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een eigen boom planten tijdens zijn of haar tijd op de basisschool. De gemeente en De Hortus willen eraan bijdragen dat zoveel mogelijk leerlingen kennis maken met het grote belang van bomen voor de leefomgeving en hen enthousiast maken voor de natuur.
 
Een lijflied voor boomfeestdag
Joost Speelman (Speelman & Speelman) schreef in samenwerking met Popschool Harderwijk een lijflied voor de boomfeestdag; Plant een boom. De leerlingen zongen luidkeels mee met het boomfeestdaglied.