Scholieren planten 150 bomen op 16 maart tijdens de Boomfeestdag

Twee achtereenvolgende jaren kon de boomfeestdag niet doorgaan. Maar vandaag is het voor 270 basisschoolleerlingen uit groep 8 weer zover: de Nationale Boomfeestdag! Samen hebben ze 150 nieuwe bomen achter begraafplaats Elzenhof geplant. Ook voor leerlingen van groep 6 en 7 zijn de komende week activiteiten in de natuur georganiseerd.

150 nieuwe bomen in boscompensatie

Veel Harderwijkse basisscholen doen dit jaar enthousiast mee aan de activiteiten in de week van de Boomfeestdag. De organisatie ervan is in handen van De Hortus Natuur- en duurzaamheidseducatie en de gemeente Harderwijk. Onder begeleiding van boswachters maken ruim 200 leerlingen van groep 6 een boswandeling. 175 leerlingen van groep 7 steken de handen uit de mouwen bij een bosbeheeractiviteit. En de achtstegroepers hebben woensdagochtend 16 maart samen 150 bomen geplant, waaronder soorten als Linde, Acacia en Wilde Kers, in het boscompensatiegebied achter begraafplaats Elzenhof.

Kinderen enthousiast maken voor de natuur                                                                                                          
De gemeente Harderwijk tekende in 2017 een intentieverklaring om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een boom planten tijden zijn of haar tijd op de basisschool. De gemeente en De Hortus willen eraan bijdragen dat zoveel mogelijk leerlingen kennis maken met het grote belang van bomen voor de leefomgeving en hen enthousiast maken voor de natuur.

Boomplantdag 2022 Harderwijk