SaP connectie is er klaar voor.

Gisteravond, donderdag 24 augustus, zou de gemeenteraad in debat gaan over het voorstel van het college met betrekking tot Stad als Podium.  Er is over dit dossier veel gezegd en geschreven in de afgelopen  jaren.  Door de gemeente, door ons en door SPH. 

In de aanloop naar het debat was onze boodschap aan de politiek: maak een heldere keuze, een werkbare keuze, een gedurfde aanpak die goed is voor onze stad en die recht doet aan de ambities op gebied van cultuur. 

Maak deze keuze voor de toekomst van de stad, de mensen die hier wonen, de nieuwe generaties. SaP geeft elan aan Harderwijk, doet recht aan de nieuwe visie op podiumkunsten in onze stad, zal veel nieuwe doelgroepen bereiken en vergeet de huidige cultuurdeelnemers natuurlijk niet. SaP biedt een jaarrond programmering voor alle leeftijdsgroepen, op binnen- en buitenpodia in de stad.

De raadsvergadering kreeg gisteravond een volledig andere wending door het persbericht dat  aan het begin van de vergadering naar buiten werd gebracht.

SaP vindt deze gang van zaken niet chic. We hebben een goed verhaal wat positief had kunnen bijdragen aan het politieke debat. Het debat ging helaas alleen nog over de procedure en heeft de discussie op inhoud lam gelegd.  Dat is niet goed voor het vertrouwen in SaP.
 
De SaP-connectie is voorstander van een nieuw multifunctioneel podium in de stad, omdat deze locatie met up-to-date voorzieningen het beste aansluit bij onze plannen en de culturele verbinding in de stad versterkt.  SaP begrijpt dat de flinke investering in een nieuw podium voor de Raad een brug te ver is. De keuze voor het huidige theater zien wij dan ook als  een politieke keuze.

Zoals gezegd, SaP wil organiseren en programmeren.

De theaterzaal  aan de Stationslaan is wat ons betreft één van de podia die door ons gebruikt zal gaan worden. Exploitatie, het beheer van de stenen, door SaP is niet aan de orde.
 
SaP is verheugd over het feit dat de coalitiepartijen overeenstemming hebben bereikt en gekozen hebben voor de SAP-connectie. De gemeente weet wie ze in huis haalt: wij zijn betrouwbare samenwerkingspartners met een heldere toekomstvisie aangaande cultuur in Harderwijk.

We kunnen nu onze ambities waarmaken en eindelijk aan de slag gaan met de ontwikkeling van de jaarrond podiumprogrammering voor de stad. We zijn er klaar voor.