Sanering parkeerterrein Rijvereniging De Randmeerruiters

Het college van B&W wil het perceel naast Rijvereniging De Randmeerruiters aan de Tweede Parallelweg saneren.

Tijdens het uitgevoerde asbestonderzoek is op een aantal plekken in het opgegraven en uitgezeefde materiaal asbestverdacht materiaal aangetroffen. 

Parkeerterrein rijvereniging Het college had vorig jaar besloten voor de aanleg van een parkeerterrein aan Rijvereniging De Randmeerruiters een perceel grond in erfpacht uit te geven. Met de aanleg van een parkeerterrein wordt een oplossing geboden voor de al jarenlang bestaande parkeerproblemen bij de manege van de rijvereniging.  
 
Voorbereidingswerkzaamheden parkeerterrein Voor de aanleg van een parkeerterrein is een omgevingsvergunning aangevraagd en zijn de voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd. Uit een verkennend bodemonderzoek bleek geen sprake te zijn van onaanvaardbare milieuhygiënische risico’s. Daarmee is de grond geschikt voor het beoogde doel, namelijk de aanleg van het parkeerterrein. 
 
Asbest Tijdens het uitgevoerde asbestonderzoek is op een aantal plekken in het opgegraven en uitgezeefde materiaal asbestverdacht materiaal aangetroffen. Als gevolg hiervan is besloten het terrein te saneren. Daarna kan het betreffende perceel als parkeerterrein worden ingericht, waarmee een bestaand parkeerprobleem wordt opgelost. De aan de aanleg van het parkeerterrein verbonden kosten komen voor rekening van de rijvereniging. 
 
Raad De raad wordt gevraagd een krediet voor de sanering beschikbaar te stellen