Sander van den Houten debuteert op Harderwijker orgel

Op donderdag 18 augustus speelt de jonge organist Sander van den Houten het zevende orgelconcert in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel.

Dat doet hij met een aantal orgelwerken uit diverse stijlperiodes. Uit de Barok bv Bach en Böhm, uit de Rococo Variaties van Carl PE Bach en uit de romantiek komen Reger en Franck aan bod, overigens werken in totaal verschillende stijl. Sander speelt ook ‘Litanies’ van Jehan Alain, een van de indrukwekkendste stukken uit de 20e eeuw.
 

Sander van den Houten kreeg zijn eerste orgellessen van Paul Kievit in Middelharnis; daarna studeerde hij in Rotterdam en tenslotte behaalde hij in Zwolle zijn Master Orgel bij Theo Jellema

Daarnaast volgde hij diverse masterclasses bij o.a. Willem Tanke, Harald Vogel en Thomas Trotter. Hij is organist in zijn woonplaats Kampen maar heeft ook de eervolle positie van titulair organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag, waar hij een groot Bätz-orgel ter beschikking heeft.
 
Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. De toegangsprijs bedraagt € 8,-  

Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl