SamenLoop voor Hoop Harderwijk haalt ruim € 86.000 op voor KWF!

De derde editie van SamenLoop voor Hoop Harderwijk was een groot succes. We hebben het enorm getroffen met het weer! De hele dag scheen volop de zon. In totaal werd € 86.043,86 opgehaald door 493 deelnemers. 

Stichting SamenLoop voor Hoop Harderwijk 2019
(Fotograaf: Elske Hazenberg)

Het afgelopen weekend werd de 24-uurswandelestafette volledig door zo'n 50 vrijwilligers georganiseerd op de Stille Wei.

De opbrengst komt ten goede van KWF Kankerbestrijding en de lokale projecten die helpen kanker te voorkomen of waarmee (ex)-kankerpatiënten en hun naasten worden ondersteund. Eén van die lokale initiatieven is 'hand- en voetmassages tijdens chemotherapie'. Met 418 van de 557 stemmen tijdens het SamenLoop weekend zijn ze overduidelijk de publieksfavoriet en ontvangen ze € 500,00 bovenop de financiering van KWF.
 
Naast de wandelestafette werd er ook van alles georganiseerd voor de bezoekers. Op zaterdag was er heel sportprogramma met onder andere een stormbaan op het Strandeiland. Op de Stille Wei konden bezoekers heerlijk eten, shoppen op de braderie, zich laten verwennen op het beautyplein en genieten van optredens van Tim Smit, Xenia en The Riff.  Vooral de kaarsenceremonie maakte veel indruk. Hierbij werden alle verkochte kaarsenzakken met een brandende kaars en een persoonlijke boodschap ter ere van (ex-)kankerpatiënten langs de route gezet. Bijna 40 'eregasten', mensen die kanker hebben of de ziekte hebben gehad, beleefden een speciaal verwenprogramma. De speciale Kinderloop op zaterdagmiddag, waarbij ook Sam de Beer en Clown Ziezo meeliepen, leverde 5.193,00 euro op.
 
KWF Kankerbestrijding directeur Johan van de Gronden: “Ik wil iedereen die de SamenLoop voor Hoop Harderwijk organiseerde, die deelnam, die hielp en die het evenement bezocht ontzettend bedanken voor deze prachtige opbrengst. Hiermee zullen we belangrijke onderzoeken financieren die moeten leiden tot minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.”
 
Of er een vierde editie komt van de SamenLoop voor Hoop Harderwijk is niet bekend. Afgesproken is dat medio 2020 wordt bekeken of er voldoende belangstelling is om in de toekomst weer een SamenLoop voor Hoop te organiseren. De opbrengt van dit jaar kan door donaties achteraf nog oplopen.