Samen werken voor onze kwetsbare inwoners in Harderwijk

Tijdens de coronacrisis is een netwerksamenwerking van GezondVeluwe onmisbaar voor de kwetsbare inwoners in de Harderwijker en Veluwse samenleving. Ziekenhuis St. Jansdal, huisartsencoöperatie Medicamus, Icare, ZorgDat, de thuis- en verpleegzorg en de gemeente weten elkaar te vinden en te verbinden. 

Gezamenlijk pakt dit netwerk de zorg en aandacht op voor de kwetsbare ouderen die het nu zo moeilijk hebben.

Iedereen draagt zijn steentje bij om de nodige zorg te bieden, alleen maar ook samen. Van mantelzorgers en zorgverleners, tot andere professionals. Een voorbeeld is het communicatieplatform ‘OZO verbindzorg’, waardoor het mogelijk is om alle betrokken partijen (digitaal) met elkaar te verbinden. Juist in deze tijden waar fysiek contact zoveel mogelijk wordt afgeraden.

Wethouder Gert Jan van Noort: "De kwetsbare inwoners van de verpleeghuizen van Noordwest-Veluwe en de woongroepen van Careander en ’s Heeren Loo mogen geen bezoek ontvangen en moeten ook nog verplicht verblijven op de eigen kamer of de afdeling. Het is zo schrijnend en ga dan maar uitleggen dat het voor hun eigen bestwil en gezondheid is. Ik heb enorm veel respect voor zorgmedewerkers die met hart en ziel vechten om deze crisis door te komen. Niet vanuit beleid en richtlijnen, maar gewoon omdat het moet."