“Samen uit? Samen thuis!” Hobbydelen voor en door ouderen

Sinds kort is welzijnsorganisatie ZorgDat in Harderwijk gestart met een nieuw initiatief: “Samen uit? Samen thuis!”, waarbij ouderen via ZorgDat in contact komen met andere ouderen die het leuk vinden om thuis samen een hobby uit te oefenen. 

De eerste bijeenkomst van Samen uit? Samen thuis! is inmiddels geweest en dit heeft al geleid tot de eerste afspraken onderling.

Er is geïnventariseerd onder de aanwezigen welke hobbymaatjes gezocht worden en welke hobby’s mensen graag willen delen. Zo is er vraag naar een maatje voor de zondag, iemand die wil meekijken naar computers, een wandel- en fietsmaatje, een maatje om samen met de scootmobiel op pad te gaan en iemand om mee te dammen. Ook wordt er gezocht naar deelnemers voor het boekenclubje en het restaurantgroepje.

Daarnaast hebben zich enthousiaste hobbyisten gemeld op het gebied van stamboomonderzoek, bridgen en tweewekelijks thuis tafelen. De bedoeling is om de groepjes klein te houden (2 tot 4 personen), zodat de hobby’s gezellig thuis kunnen worden gedeeld. 

Herkent u zich in een hobby of zou u uw eigen hobby graag willen delen?

De eerstvolgende bijeenkomst waarop vraag en aanbod weer met elkaar in contact gebracht wordt is op woensdag 18 juli, van 14.00 - 15.30 uur, in Wijkontmoetingscentrum de Aanleg aan het Albert Verweyplein 30, tel. 434656. Kom vrijblijvend langs, u bent van harte welkom!