Samen kleuren we de Stad: plant een gratis boom

Jaarlijks kapt de gemeente Harderwijk zieke bomen. Bomen zijn belangrijk voor een groene en gezonde buurt. Voor elke boom die ze kappen planten ze gemiddeld 1,5 boom terug. Het lukt niet altijd om een boom terug te planten op de plek waar een boom gekapt is. 

De bomen die ze niet kunnen planten stellen ze beschikbaar aan u, om in uw eigen tuin te planten. Dit past binnen het initiatief ‘Samen kleuren we de Stad’

Wilt u een boom?
Er zijn 38 bomen, die ze op volgorde van aanmelden verdelen (1 boom per adres). Wilt u een boom? Dan horen zij dat graag. U ontvangt van de gemeente een lijst met bomen waaruit u kunt kiezen. Bij elke boom staat een beschrijving en plantinstructie. De afmeting van de boom verschilt per soort, maar de stamomtrek is 12 tot 18 cm. Dus al echt een boom, maar nog wel goed met de hand te planten.
 
Interesse?
U kunt zich voor een gratis boom aanmelden via [email protected] onder vermelding van ‘Gratis boom’. Vermeld in ieder geval uw naam en uw adres. Een telefoonnummer is handig voor de bezorging. Als u vragen heeft kunt u ook dit mailadres gebruiken.
 
Als u uw keuze heeft doorgegeven, bestellen ze de boom. De boom wordt gratis bij u thuis bezorgd! Alleen nog zelf een gat graven, goede voeding erbij en dan kunt u jarenlang genieten van een prachtige boom!
 
Over ‘Samen kleuren we de Stad’
Met ‘Samen kleuren we de Stad’ maakt de gemeente inwoners enthousiast voor gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken. Samen met u willen ze de openbare ruimte zo inrichten en beheren dat dit aansluit bij de wensen van de bewoners en bedrijven in Harderwijk en Hierden. Kijk voor meer informatie op www.samenkleurenwedestad.nl.