Rukwind vernielt verkiezingstent

Door Harry Schipper – Felle windstoten en aanhoudende krachtige zuidwesterwind hebben vanmiddag de grote verkiezingstent op de parkeerplaats P2 bij de molen vernield en zelfs bijna weggeblazen.

De tentenbouwers, die deze maandag waren begonnen met het opzetten van de enorme tent, zijn nu naarstig op zoek naar een vervangend exemplaar

De grote tent zou bij de aankomende verkiezingen van Provinciale Staten en het Waterschap Eem en Vallei dienen als drive-in verkiezingslocatie, zoals dat bij voorgaande verkiezingen ook het geval was. Kiezers kunnen dan met auto en al de tent inrijden om daar hun stem uit te brengen.

Of dat aankomende woensdag ook kan, is nog wel even de vraag. Volgens een medewerker van het kiesbureau van de gemeente Harderwijk blijft het de bedoeling dat kiezers straks ook op het parkeerterrein in een tent hun stem kunnen uitbrengen.

Medewerkers van Snel Herstel hebben meteen de toegangswegen afgesloten tot het parkeerterrein waar de tent werd opgezet, vanwege het aanhoudende gevaar dat tentdelen alsnog de lucht in worden geblazen. Ook zijn er snel grote betonnen blokken neergezet om de kapotte tent op z’n plaats te houden. De andere parkeerterreinen aan het Waterfront zijn nog wel gewoon bereikbaar.

Verkiezingstent Harderwijk