Rotaryleden rennen voor tehuis voor weeskinderen op Bali

De Rotaryclub Harderwijk onderhoudt al vele jaren een intensieve vriendschapsband met Rotaryclub Soest-Lippstadt uit Duitsland. 

Tijdens een gezamenlijk bijeenkomst in mei j.l. spraken Anne Gudermann uit Lippstadt en Rob Daamen uit Harderwijk met elkaar over hun gezamenlijke hobby: hardlopen.

Daaruit ontstond het idee om tezamen deel te nemen aan de Marathon van Amsterdam op 18 oktober 2015. Spontaan verklaarden meerdere Rotaryleden zich bereid deze activiteit te ondersteunen. Toen bleek dat er ook een 8 km-wedstrijd die dag plaatsvond, besloten 7 Rotaryleden uit Harderwijk en 3 uit Soest-Lippstadt aan dit onderdeel deel te nemen.

Er werd een eigen loopshirt ontworpen en een goed doel gekozen: een tehuis voor weeskinderen op het eiland Bali in Indonesie, dat al meerdere jaren door beide Rotaryclubs wordt gesteund. Om 9.30 uur startte Anne en Rob vanuit het Olympisch Stadion aan hun 42,2 km lange wedstrijd bij een temperatuur van 8°C  en regen met als doel onder de vier uur te lopen. Beiden haalden dit: Anne kwam over de finishlijn in het Olympisch Stadion in 3:52:19 en Rob in 3:57:46.

De 8km-lopers hadden besloten als groep bijeen te blijven en zij kwamen na 54 minuten gezamenlijk over de finishlijn ook in het Olympisch Stadion waar duizenden toeschouwers en fans de lopers aanmoedigden. Door alle Rotary-lopers is met inzet van andere Rotaryleden een bedrag opgehaald van ruim € 1.200 voor de weeskinderen op Bali. De Amsterdam Marathon 2015 was daarmee voor alle hardlopers van de Rotaryclubs uit Harderwijk en Soest-Lippstadt een gewonnen wedstrijd.

Rotaryclub Harderwijk
Fogo: Rob Daamen en Anne Gudermannmet hun Marathonmedaille