Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering treden op in De Zin

Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering treden aankomen vrijdagavond  14 april - Goede Vrijdag –op in Centrum de Zin in de Stationsstraat in Harderwijk. 

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland.

Roos is een singer & songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg. Roos bracht drie cds uit met haar band Gather Roses . De laatste, getiteld ‘As the sun will guide me home’kwam in december 2011 uit en kreeg lovende recensie, o.a. van Folkforum . De titelsong is als clip op YouTube verschenen: 
 

In juni 2010 was de release van een solo album ‘I am Water’, waarbij Roos Galjaard samenwerkte met onder andere de folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en gitarist en componist Phil Mills: ” Met recht een pure verzameling van enkele blinkende muzikale prachtpareltjes” (Platomania Oktober 2010).

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen- én buitenland. Zo speelden zij in augustus 2012 én 2015 op het singer & songwriter-festival in Kopenhagen en in mei 2013 op het melodicafestival in Deense Aarhus. Ook waren zij geboekt als act op het mooie Noordfolk festival in Veenhuizen. Regelmatig spelen zij in theatertjes en huiskamers, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring, waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.

“Een Iers folk-gevoel”. Dat ontstaat vanzelf als je de plaat ‘I Am Water’ van Roos Galjaard opzet. Toch komt deze dame ‘gewoon’ uit Groningen. De bundeling van liedjes die de artieste de afgelopen jaren schreef, roept een zeer intiem sfeertje op. Haar stem is een voornaam wapen, de akoestische instrumenten ondersteunen dat wapen op subtiele wijze. Met recht een pure verzameling van enkele blinkende …muzikale prachtpareltjes” (recensie Plato).

De sfeer die Roos en Sebastiaan oproepen passen perfect in Centrum De Zin, waar artiesten de akoestiek roemen. Roos en Sebastiaan spelen zeker tracks van hun laatste album.

Het muzikale optreden van Galjaard en Wiering in Centrum de Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan) begint 20.15 uur. Zaal open: 19.30 uur. Entree: 7,50 euro