​Rogier Pull runt de McDonald's in Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Lelystad: 'We blijven ons ontwikkelen'

Rogier Pull uit Harderwijk staat aan het roer van de McDonald's Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Lelystad-Batavia Stad, maar hoe is hij hier zo bij gekomen? "In 1999 heeft mijn moeder het restaurant in Ermelo geopend", vertelt Pull.

“Mijn moeder vond McDonald's altijd al een fascinerend merk. Toen ze in de krant zag dat McDonald's franchisenemers zocht, heeft ze zich gelijk aangemeld".

"Mijn moeder begon met McDonald's Ermelo, maar zag al vrij snel meer mogelijkheden om restaurants te openen in de regio. In 2009 hebben we een restaurant in Lelystad kunnen openen, in 2013 begonnen we in Nijkerk en in 2016 hebben het we het restaurant in Harderwijk geopend. Maar ook de vestiging in Ermelo is inmiddels vier keer verbouwd en uitgebreid doordat we uit ons jasje groeiden".

Altijd in ontwikkeling
Hoe heb je uiteindelijk de vestigingen overgenomen? "Ik heb een speciaal traject gevolgd om franchisenemer van McDonald's te worden en in 2016 heb ik het eerste restaurant van mijn moeder overgenomen, dit was Lelystad-Batavia Stad. Dit ging tegelijkertijd op met de opening van de vestiging in Harderwijk eind 2016. 1 januari 2020 heb ik ook het McDonald’s restaurant in Nijkerk over genomen. Het is mooi om te zien dat de organisatie zich steeds verder ontwikkelt en steeds verder groeit met meer gasten, meer medewerkers. We proberen dagelijks met 400 medewerkers onze gasten een goede ervaring te bieden".

Midden in de samenleving
"Als ondernemer van vier restaurants in de regio wil ik midden in de samenleving staan. Zo doen we aan sportsponsoring, ook steunen we lokale initiatieven zoals de Voedselbank. Het is ons doel om elkaar te versterken. Soms is dat met een leuke aanbieding en soms is dat een samenwerking met een andere ondernemer. 

We hebben een hele mooie slogan: Think global, act local. Wij kijken per vestiging waar we lokaal aan bij kunnen dragen. Als bedrijven een leuk idee hebben om samen te werken en elkaar te versterken, dan staat de deur altijd open. Wil je samenwerken? Check dan gerust mijn LinkedIn en neem contact op!"

Duurzaamheid als speerpunt
Hoe ziet de toekomst er voor McDonald's Harderwijk, Ermelo, Nijkerk en Lelystad-Batavia Stad eruit? Rogier: "We hebben een aantal speerpunten die we gebruiken om als McDonald’s in het restaurant dingen aan te pakken. Zo houden wij ons veel bezig met duurzaamheid. We hebben papieren rietjes, duurzame en recyclebare verpakkingen, maar ook led-verlichting en waterloze urinoirs. Daarnaast houden we de kwaliteit van het vlees hoog en kijken naar steeds meer vegetarische mogelijkheden. We rouleren regelmatig met ons vegetarische aanbod. Onze gasten moeten ook in de toekomst kunnen genieten van McDonald's met een goed gevoel over mens, dier en milieu."

McDonald's Harderwijk

Adresgegevens

Knardijk West 4
3841 LA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230888

Meer info