Repair Café doet mee aan de ANWB Fietsverlichtingsactie

In de week vanaf 14 oktober is het Internationale Repair Café-week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren.

Op vrijdagochtend 20 oktober organiseert het Repair Café Harderwijk daarom een extra reparatiebijeenkomst in wijkontmoetingscentrum De Aanleg met als speerpunt de fietsverlichting.  

De vrijwilligers van het Repair Café staan dan klaar om samen met de klant  de fietsverlichting te controleren en eventueel te repareren.  Natuurlijk checken we ook even uw remmen en stellen we die indien nodig bij.
 
Afgelopen winter heeft  2/3 van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht! Daarom komt het
Repair Café Harderwijk in samenwerking met de ANWB in actie om te zorgen voor een goede fietsverlichting in Harderwijk. Repair Café Harderwijk heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit ontvangen om de fietsverlichting te controleren en eventueel te repareren.
 
Begin oktober heeft Veilig Verkeer Harderwijk op de Harderwijkse basisscholen fietsen gekeurd op alle veiligheidseisen, zoals deugdelijke verlichting en remmen.

Lees ook: CBS het Startblok ontvangt prijs voor een goede score op de fietsenkeuring! (Video)

Deze actie van VNH en de extra reparatiebijeenkomst van het Repair Café maken deel uit van een reeks campagnes in de gemeente Harderwijk om fietsers met betere verlichting de donkere dagen in te laten gaan. Zo organiseert de gemeente ook dit jaar samen met de lokale rijwielhandelaren op vrijdag 13 oktober a.s. een fietsverlichtingsdag: fietsers kunnen bij de aangesloten rijwielhandelaren vanaf 14:00u kosteloos eenvoudige reparaties aan hun fiets laten uitvoeren. Ook vindt er in Harderwijk op zaterdag 21 oktober a.s. de ‘Light it up” actie plaats: sporters in de stad worden dan bij hun club geattendeerd op het feit hoe belangrijk het is goede verlichting te hebben op de fiets.
 
Tijdens het extra Repair Café op vrijdagochtend kunt u ook met uw rollator of rolstoel bij ons terecht voor reparatie of een juiste afstelling. Wij krijgen hierbij ondersteuning van een deskundige van ergotherapiepraktijk Actief die van 10.00 – 11.00 u aanwezig is. 
Uiteraard repareren wij op deze vrijdagochtend ook andere kapotte spullen:  kleding, broodroosters, speelgoed, stofzuigers, alles wat in het huishouden kapot kan gaan, maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad!
 
In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is!
De dienstverlening door het Repair Café is in principe gratis; wel wordt een vrijwillige bijdrage van de bezoekers op prijs gesteld.
 
U bent van harte welkom op vrijdag 20 oktober van  9.30 u tot 12.00 u in wijkontmoetingscentrum De Aanleg, Albert Verweijplein, Harderwijk.
 
Zie ook: www.repaircafe.nl/locaties/repair-cafe-harderwijk. Voor contact en informatie: [email protected]

Repair Cafe reparatie fietsen