Regionaal Concert Orkest Wilskracht speelt ‘La Strada’

Het Regionaal Concert Orkest Wilskracht (RCOW), bekend van het fotoconcert ‘Zwerven over de Veluwe’ in november 2014 in Theater Harderwijk, neemt het publiek op de vooravond van Valentijnsdag mee naar het land van de liefde en passie: Italië.

Het belangrijkste stuk op het programma is ‘La Strada’; muziek gecomponeerd door Nino Rota voor de gelijknamige film. Speciaal voor dit concert is deze muziek door dirigent Hans Welle voor het harmonieorkest gearrangeerd. Zeven muzikale delen vertellen het verhaal van ‘La Strada’, ondersteund door originele filmbeelden.
 
Italië is bij uitstek een operaland. Dit laat het RCOW horen met Verdi's ‘Ouverture La Forza Del Destino’. Daarnaast krijgen Napolitaanse volksliederen de aandacht. Maar daar blijft het niet bij. Ook zult u bekende melodieën herkennen uit ‘Once upon a time in the west’ en andere filmmuziek van Ennio Morricone en natuurlijk mag de muziek uit de film ‘The Godfather’ niet ontbreken.
 
Animo Dance Company en de Popschool Harderwijk zorgen voor verrassende elementen in het geheel. Het belooft dus een bijzondere avond te worden.
 
Zaterdag 13 februari speelt het Regionaal Concert Orkest Wilskracht in Theater Harderwijk. Kaarten zijn te reserveren via www.theaterharderwijk.nl