Regenboogpakket overhandigd aan sportverenigingen

Zaterdag 9 oktober hebben wethouders Gert Jan van Noort en Marcel Companjen een regenboogpakket, met daarin een regenboogvlag, aanvoerdersband, tafelvlag, regenboogbal enz. aan de Harderwijkse sportverenigingen overhandigd. (Bekijk de foto's gemaakt door Karin Huijzendveld).

Dit gebeurde bij CKV Unitas in Harderwijk. Deze activiteit staat in het teken van ‘Coming out day’ op maandag 11 oktober

Negen vertegenwoordigers van de sportverenigingen uit Harderwijk waren aanwezig om het regenboogpakket in ontvangst te nemen. Bep Timmer, regenboogadviseur, vroeg de vertegenwoordigers van de verenigingen om in het weekend van 16 en 17 oktober de vlag te hijsen en de spullen uit het pakket onder de aandacht te brengen bij hun leden. 

Regenbooggemeente Harderwijk                                                                                                                  
Harderwijk is een regenbooggemeente en vindt het belangrijk dat alle inwoners, ongeacht seksuele oriëntatie, gender of sekse, mogen zijn wie ze zijn. Harderwijk zal ook dit jaar weer de regenboogvlag laten wapperen in de week van de ‘Coming Out Day’.
 
Sporters uit de LHBTIQ+ groep voelen zich vaker niet veilig om te laten zien wie ze zijn. Dit kan zijn uit angst voor negatieve reacties. Dit leidt er soms toe dat sporters stoppen bij hun vereniging. Een veilige sportomgeving wordt bevorderd als de vereniging zichtbaar achter iemand staat in het geval van discriminatie of uitsluiting. Door het laten wapperen van de regenboogvlag en het gebruiken van de andere items uit het pakket kunnen ook de sportverenigingen laten zien dat iedereen welkom is.

Bekijk hier de foto's of klik op de foto om alles te bekijken.

Regenboogpakket sportverenigingen
(Foto's Karin Huijzendveld)