Reclamemasten langs A28/N302/N303

Het college van B&W Harderwijk heeft besloten om de plaatsing van reclamemasten langs de A28/N302 en N303 mogelijk te maken. 

Een ontwerp beleidsregel daarover heeft van 24 juni 2015 tot en met 5 augustus 2015 ter inzage gelegen. Dit heeft drie reacties opgeleverd. Naar aanleiding van deze drie reacties is het beleidsvoorstel bijgesteld.
 
Met de nieuwe beleidsregel wil het college de promotie van de stad vergroten. De reclamemasten kunnen namelijk gebruikt worden voor stadspromotie. Verder kunnen bedrijven uit Harderwijk en Hierden reclame maken op de masten. Alleen bedrijven uit Harderwijk en Hierden mogen reclame maken. De masten worden op gemeentegrond geplaatst. 

Reclame en stadspromotie

Met deze wijziging wil het college de promotie van Harderwijk en Hierden vergroten. Harderwijk wil zich graag onderscheiden en gaat volledig voor promotie van bedrijven uit Harderwijk en Hierden en voor stadspromotie.
 
De raadscommissie Ruimte vergadert hierover op 27 augustus aanstaande. De gemeenteraad besluit uiteindelijk over de mogelijkheden voor het plaatsen van reclamemasten. Informatie: www.harderwijk.nl