Pure Blues met Guy Verlinden tijdens Estrado’s Sunday Acoustic zondag 30 oktober

Ook al plukte Guy Verlinde nooit katoen op de velden van Mississippi, hij had wel zijn deel van “bad luck & trouble

Je hoort dit in zijn hedendaagse bluesnummers, die de luisteraar meenemen van de Vlaamse klei, over de Mississippi delta tot in het moeras van Louisiana.

Guy Verlinde speelt tijdens zijn One Man Band show op een variëteit aan resonatorgitaren en harmonica’s, een weissenborn gitaar en een oude koffer als basdrum. Zondag 30 oktober geeft de man uit België om 15.30 uur een rauw akoestisch optreden in Estrado.
 
Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. En ookal klinkt het als een stoffig cliché, Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blueswereld. Hij speelt jaarlijks meer dan 150 concerten; in acht jaar tijd bracht hij 9 albums uit; tekende bij de prestigieuze labels Parsifal (B) & Dixiefrog Records (FR); won in 2011 de Belgian Blues Awards, vertegenwoordigde België op de European Blues Challenge '12 in Berlijn (D) en werd in 2014 verkozen tot "Best Live Act". Ondertussen ontdekte ook de Europese blues scene Guy Verlinde en treedt hij geregeld op in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Slowakije en Luxemburg.

Als jonge bluesmuzikant speelde hij ondertussen al in het voorprogramma van hele wat grote blues artiesten zoals: BB King (US), John Fogerty (US), Keb 'Mo' (US), Kenny Wayne Sheppard (US), Jimmy Vaughan (US), Jim Shuler (US), Lucky Peterson (US), Otis Taylor (US), Ian Siegal (UK), Shemekia Copeland (US). In 2010 nam hij met de Texaanse bluesmuzikant Guy Forsyth (US) het live album “Banana Peel Sessions” op. En in 2011 toerde hij door Europa met zijn Chicago slide gitaar met zijn held Studebaker John.

De toegang voor dit concert bedraagt € 6,00 voorverkoop, € 8,00 aan de deur. Kaarten zijn te reserveren via www.estrado.nl