Prokkelweek bron van inspiratie en verrassingen

Careander organiseert tijdens de nationale Prokkelweek van 3 tot en met 8 juni, verschillende activiteiten. Activiteiten die ontmoetingen stimuleren tussen mensen met én zonder beperking.

In Harderwijk worden er activiteiten georganiseerd in het gemeentehuis, 2 woonlocaties openen hun deuren en er gaan clienten stage lopen bij een rijschool en kijken bij het Dolfinarium.

Careander is een full partner van Prokkel en organiseert in de Prokkelweek van 3 t/m 8 juni verschillende activiteiten in de buurt van alle woon- en dagbestedingslocaties van Careander.

In Harderwijk gaan de woonlocatie’s Anne Franklaan en Brederostaete op zaterdag 8 juni de deuren open voor de buurt. Een kijkje binnen in de locatie en bij Bredero is er een rommelmarkt en zijn er broodjes hamburger te koop. De Prokkelstagedag is een initiatief in de Prokkelweek.

Alle clienten hebben de kans gekregen om aan te geven bij welk bedrijf of organisatie ze willen meewerken. De Careander prokkelstages in Harderwijk zijn:
  • Een vraag voor leren het monteren. Over alle prokkels is natuurlijk veel te vertellen én te filmen. De communicatie medewerkers van Careander gaan op pad met een cliënt om te filmen. Terug op kantoor gaan ze de filmpjes monteren en deze zijn
    straks te zien op de Careander Facebookpagina. 
  • Een cliënt die ambulant wordt ondersteund heeft zelf een hele mooie auto en is dol op Audi’s. Hij krijgt de kans om een ochtend te helpen in een Audi showroom. Wie weet hoeveel auto’s hij kan verkopen. 
  • Autorijden is heel gaaf, maar we kunnen geen rijles regelen. Wel hebben we een rij-instructeur gevraagd om op pad te gaan. Officieel mag hij niet rijden, maar samen gaan ze leerlingen ophalen en ervaart hij hoe het is om rijles te krijgen. 
  • Werken op een kantoor, hoe gaat dat dan? De gemeente Harderwijk heeft een heel mooi programma gemaakt waarop clienten mogen meewerken. Ze gaan brieven versturen en zorgen dat alle informatie op de juiste plek staat. Maar eerst wordt
    gestart met koffie en een koekje. 
  • En wat als je grootste hobby dieren zijn, paarden, katten en dolfijnen zijn. Dan is een prokkelstagedag bij een asiel én meehelpen met de dolfijnentrainer in het Dolfinarium een hele mooie dag.
De Careander Prokkelstagedagen vinden plaats in Harderwijk, Nijkerk, ‘t Harde, Ede, Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Wezep, Zwolle en worden begeleid door medewerkers van de ondersteunende diensten van het Servicebureau. Zij halen en brengen clienten en waar
nodig blijven ze tijdens de stage. Een dag dichtbij de zorg!