Profielen evenementslocaties binnenstad Harderwijk opnieuw ter inzage

Vanaf 25 maart 2022 worden de  locatieprofielen voor vier evenementenlocaties in de binnenstad van Harderwijk nogmaals ter inzage gelegd. Het gaat om de locaties Boulevard, Wijde Wellen, Vischmarkt en de Markt.

Dit zijn de meest gebruikte locaties voor evenementen in de gemeente Harderwijk

In de profielen staat aangegeven hoeveel evenementendagen er maximaal per jaar op elk van deze vier locaties mogen plaatsvinden. Daarnaast is er aangegeven hoeveel geluidsdagen maximaal toegestaan zijn. De profielen waren eerder ter inzage gelegd. Het profiel van de locatie Wijde Wellen is gewijzigd. Daardoor is ter inzagelegging gedurende zes weken opnieuw nodig.

Evenementen dragen bij aan een levendig woon-, werk-, en verblijfsklimaat
 De gemeente Harderwijk wil een aantrekkelijk evenementenaanbod behouden, de stad levendig en leefbaar houden en het draagvlak voor evenementen in de stad vergroten. Met de groeiende aantal inwoners van Harderwijk en de regio is de verwachting dat de behoefte aan evenementen de komende jaren verder zal toenemen. Omdat evenementen ook hinder kunnen veroorzaken is het belangrijk dat de profielen voor de evenemententerreinen omarmd worden zowel door organisatoren als door omwonenden. 
 
De concept locatieprofielen liggen gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage
Tijdens de periode van terinzagelegging in het Huis van de Stad kunnen schriftelijke of mondelinge zienswijzen worden ingediend bij College van B&W van Harderwijk, t.a.v. Domein Ruimte, postbus 149, 3840 AC Harderwijk, onder vermelding van ‘zienswijze locatieprofielen voor evenemententerreinen’. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Meer informatie kan worden ingewonnen bij Domein Stad & Omgeving via Irina Faber, tel. 0341 411 911.