Prof. Dr. Jan Jacob van Dijk, CDA gedeputeerde Gelderland spreker bij COP Veluwe

COP Veluwe (cooperatief ondernemers platform) hield afgelopen vrijdag 28 augustus een netwerkbijeenkomst bij EasyRiet in Harderwijk.

Prof. Dr.  Jan Jacob van Dijk, CDA gedeputeerde Gelderland, sprak over “Het belang van samenwerken in deze tijd’  

Om te kunnen ondernemen heeft de samenleving een goede sociaal- economische bestuursstructuur nodig. Waarin alle maatschappelijke stakeholders conform gelijkwaardige democratische regels kunnen samenwerken en kennis kunnen delen. In deze context plaatste hij de opkomst van de coöperatieve kredietunies als reactie op de eenzijdige macht van de grootbanken. Hij voorzag een goede toekomst voor de kredietunies.

Cooperatief Ondernemers Platform: Kredietcoöperatie van, voor & door ondernemende leden

De kredietcoöperatie het Coöperatief Ondernemers Platform – Veluwe U.A. (COP-Veluwe) is een besloten coöperatie. Het MKB heeft veel te lijden van de economische -/financiële crisis. Markten zijn versneld veranderd of gekrompen en soms grotendeels weggevallen. Dat geldt ook voor onze regio de Veluwe. Nu de economie aantrekt willen de bedrijven weer gaan investeren. Hiervoor is extra kapitaal nodig, dat m.n. door het kleinere MKB moeilijker is te verkrijgen dan voor de crisis.

Door de bankencrisis en de hierop volgende strenge regelgeving worden ook de banken geraakt in hun business. Risico’s moeten worden afgebouwd, meer transparantie moet worden gegeven en de zorgplicht staat weer centraal,  met als gevolg, dat de kredietverlening met name aan het kleinere MKB onder druk komt te staan.

COP-Veluwe is opgericht om het MKB bedrijfsleven hierbij te ondersteunen en daarmee te helpen de regionale economie en werkgelegenheid te stimuleren.  

COP-Veluwe vergaart en combineert de Kennis, Kunde en Kapitaal van leden (oud-) ondernemers en stelt dat pasklaar gebundeld weer ter beschikking aan leden ondernemers ter ondersteuning in de ontwikkeling van hun bedrijven. Informatie over lening/krediet aanvragen klik hier

Dhr. van Dijk CDA Gedeputeerde Staten
Prof. Dr.  Jan Jacob van Dijk, CDA gedeputeerde Gelderland